News

Câte doze de vaccin au fost folosite în România, din cele 300.000 primite? Valeriu Gheorghiță este optimist

08.01.2021 | 23:48
Cate doze de vaccin au fost folosite in Romania din cele 300000 primite Valeriu Gheorghita este optimist
ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat câte doze de vaccin au fost folosite în România, din totalul celor 300.000 primite. El s-a declarat optimist cu privire la viitorul campaniei de vaccinare. 

La o dezbatere online organizată de Colegiul Medicilor România, medicul a declarat că peste 120.000 de doze au fost livrate către centrele în care se realizează această procedură.

ADVERTISEMENT

Georghiță a mai dezvăluit și că în jur de 92.000 de persoane au fost vaccinate până astăzi, dar și că nu s-au înregistrat efecte adverse severe sau grave.

Câte doze de vaccin au fost folosite în România, din cele 300.000 primite? Valeriu Gheorghiță este optimist

„Numărul total de doze care au fost recepţionate în România până la acest moment este de circa 300.300; dintre acestea au fost distribuite prin centrele de stocare către centrele de vaccinare peste 120.000 de doze, până la data de 8 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 247 de centre au înregistrat activitate de vaccinare şi au raportat persoane care se vaccinează în registrul electronic naţional al vaccinărilor. În momentul de faţă, stocurile existente sunt de circa 180.000 de doze şi numărul total de persoane vaccinate la ora 17,00 era de puţin peste 92.000”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit Agerpres.

Medicul militar a declarat că lipsa reacțiilor adverse grave îl face să spere că vaccinul va fi acceptat și de mai multe categorii de oameni. „Nu au fost înregistrate reacţii adverse severe sau reacţii adverse grave iar acest lucru este un lucru cât se poate de bun şi cred că până la urmă va creşte nivelul de acceptare în rândul tuturor categoriilor profesionale în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19, dar şi în rândul populaţiei generale”.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță a explicat și necesitatea împărțirii pe grupe a populației și prioritizarea unora la vaccinare. El spune că cererea pentru ser este foarte mare, comparativ cu puterea de producție, iar oamenii care suferă de alte boli au șanse mai mari să piardă lupta cu acest virus.

„Au fost stabilite anumite grupe prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 iar necesitatea stabilirii acestor grupe prioritare reiese tocmai din faptul că la acest moment cererea pentru vaccinuri împotriva COVID-19 este fără precedent şi depăşeşte cu mult capacitatea de producţie. Recomandările internaţionale au fost tocmai de a etapiza anumite categorii populaţionale care să beneficieze cât mai rapid de vaccinarea împotriva COVID-19. (…)

ADVERTISEMENT

Vorbim în momentul de faţă de mai multe categorii de afecţiuni cronice care prioritizează persoanele în vederea vaccinării în etapa a doua: obezitate, făcând referire în mod deosebit la obezitatea morbidă cu un indice de masă corporală de peste 30-35, diabetul zaharat, alte boli metabolice, inclusiv boli congenitale, afecţiunile cardiovasculare cronice, afecţiunile renale cronice, afecţiunile oncologice, afecţiunile pulmonare, afecţiunile neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiunile hepatice moderat-severe, afecţiunile autoimune şi alte imunodepresii severe induse de boală, fie de tratament, cum ar fi pacienţii transplantaţi, la care este nevoie de un consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticoticosteroizi şi nu în ultimul rând pacienţii care au infecţii HIV SIDA”, a spus el.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Ţipetele Dianei au fost auzite de un martor aflat la Valea Spumoasă. Apoi...
Ţipetele Dianei au fost auzite de un martor aflat la Valea Spumoasă. Apoi s-a aşternut tăcerea. "Eu am auzit-o doar pe fată strigând la urs"
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
SURPRIZĂ la MIREASA! Cine a câștigat 40.000 de EURO
SURPRIZĂ la MIREASA! Cine a câștigat 40.000 de EURO
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
WhatsApp introduce cea mai așteptată funcție. Miliarde de oameni au nevoie de ea
WhatsApp introduce cea mai așteptată funcție. Miliarde de oameni au nevoie de ea
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului....
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului. Un actor iubit de o țară întreagă s-a stins la doar 46 de ani!
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de...
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de ani mai mică: „Şi-ar fi dorit să fiu iubita lui secretă”