Fotbal intern

Câte etape de suspendare a primit Dennis Man la Comisie, după eliminarea din derby-ul FCSB – U Craiova. FANATIK a fost confirmat

Cate etape de suspendare a primit Dennis Man la Comisie dupa eliminarea din derbyul FCSB  U Craiova FANATIK a fost confirmat

FCSB – U Craiova a fost un derby cu scântei pe Arena Națională, încheiat cu scorul de 3-2 pentru roș-albaștri. Pe lângă cele cinci goluri și două penalty-uri transformate, microbiștii au avut parte și de trei eliminări. Sursele FANATIK ne-au dezvăluit care vor fi sancțiunile după cele trei cartonași roșii.

Dennis Man, suspendat două etape după scandalul din FCSB – U Craiova

UPDATE, 27 februarie, ora 15.10. LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a anunțat ce sancțiuni au primit Dennis Man, Renato Kelic și Marius Briceag, iar FANATIK a avut dreptate în momentul în care a dezvăluit că fotbalistul de la FCSB va primi două etape de suspendare.

Iată anunțul făcut de LPF:

“FC FCSB vs. U Craiova 1948 CS SA – Eliminări – În baza art. 63.1.g + 63.2.1 din RD, se sancționează jucătorul Briceag Marius (U Craiova 1948) cu suspendare pentru un joc și o penalitate sportivă de 740 lei; În baza art. 63.1.e, raportat la art. 63.2.1, se sancționează jucătorul Kelic Renato (U Craiova 1948) cu suspendare pentru un joc și o penalitate de 740 lei; În baza art. 63.1.b + 63.2.4.a din RD, se sancționează jucătorul Man Denis (FC FCSB) cu suspendare pentru două jocuri și o penalitate de 3.000 lei.


Renato Kelic a fost primul din derby-ul FCSB – Craiova care a văzut roșu. El a fost eliminat pentru faultul comis asupra lui Florin Tănase, pentru ca apoi Dennis Man și Ionuț Briceag să fie sacționați cu roșu în urmă unui meleu pe final de meci. Briceag l-a împins pe Dennis Man, care a replicat și a încercat să îl lovească pe fundașul stânga al Craiovei. Astfel, coechipierii au intervenit și au încercat să îi despartă pe cei doi. La sfârșitul conflictului, arbitrul Marius Avram a decis să îl elimine direct pe Man și să îi dea cartonaș galben lui Briceag, al doilea, astfel încât și fundașul oltenilor a ajuns mai devreme la cabine.

Dennis Man a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lui FCSB în derby-ul cu U Craiova

Cât va fi suspendat Dennis Man, după eliminarea din FCSB – U Craiova

Comisia de Disciplină se va reuni în jurul zilei de miercuri, 27 februarie, și va avea de luat mai multe decizii privind cartonașele roșii din derby-ul FCSB – Craiova. Problema cea mai mare este dată de suspendarea care va fi dictată în cazul lui Dennis Man. Fotbalistul FCSB ar putea primi de la 2 la 8 etape, în funcție de încadrarea pe care oficialii doresc să o dea gestului său contra oltenilor. Cu toate acestea, sursele FANATIK susțin că Man va primi o suspendare de 2 etape.

Ionuț Briceag va primi și el o singură etapă de suspendare, în timp ce un caz special este cel al lui Keljic. Fundașul central al Craiovei a primit direct cartonaș roșu, ceea ce în mod normal înseamnă o suspendare de 2 runde. Cu toate acestea, Regulament Disciplinar al FRF ar putea fi scăparea lui Keljic, care ar putea să stea pe margine doar o singură etapă. Astfel, articolul 63, punctul 2.1 din Regulamentul Disciplinar prevede că „oprirea unei ocazii clare de a marca, a unui adversar aflat în atac care se deplasează spre poarta adversă prin comiterea unei greşeli sancţionabilă cu lovitură liberă sau lovitură de pedeapsă (penalty)” este sancționată cu o suspendare de o singură etapă. (Vezi galerie foto)

Tags: