Life

Câte feluri trebuie să mâncăm, de fapt, la prânz. Medicul Vlad Ciurea a explicat, în sfârșit, totul

Care este numărul de feluri de mâncare care se consumă, în realitate, la prânz. Doctorul Vlad Ciurea a făcut dezvăluiri.
11.03.2024 | 14:25
Cate feluri trebuie sa mancam de fapt la pranz Medicul Vlad Ciurea a explicat in sfarsit totul
Care este numărul de feluri de mâncare care se consumă, în realitate, la prânz. Doctorul Vlad Ciurea a făcut dezvăluiri. Sursa foto: Facebook / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Câte feluri trebuie să mâncâm, de fapt, la prânz. Medicul Vlad Ciurea a explicat, în sfârșit, totul. Care sunt riscurile care pot apărea în organism atunci când consumăm foarte multe preparate culinare la această masă.

Care este numărul de feluri de mâncare care se consumă, în realitate, la prânz. Doctorul Vlad Ciurea a făcut dezvăluiri

Care este numărul de feluri de mâncare care se consumă, în realitate, la prânz. Doctorul Vlad Ciurea a făcut dezvăluiri despre una dintre cele mai importante mesele ale zilei. Explicațiile sale te vor uimi și pe tine.

ADVERTISEMENT

Specialistul consideră că oamenii trebuie să se hrănească la scurtă vreme după ce s-au ridicat din pat. Acest lucru este indicat pentru că atunci când ne trezim nivelul metabolismului este cel mai mare și așa putem menține aceeași rată a metabolismului.

Când vine vorba de masa de prânz celebrul neurochirurg îi sfătuiește pe oameni să nu mănânce prea mult. Așadar, este foarte important să nu se exagereze cu felurile de preparate culinare pe care le savurăm.

ADVERTISEMENT

„Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce. După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă.

Deci, nu mâncare multă. Se spune: burtă mare, creier zero. Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier”, a declarat medicul Vlad Ciurea, conform publicației click.ro.

ADVERTISEMENT

Vlad Ciurea, sfaturi pentru masa de seară

Vlad Ciurea are mai multe sfaturi și pentru masa de seară. Doctorul consideră că oamenii ar trebui să-și îndrepte atenția spre o activitate socială sau o discuție cu apropiații înainte de a se așeza în pat pentru somn.

Mai mult, recomandă ca cina să nu fie servită mai târziu de ora 20:00 și să nu fie una copioasă. Acest pont vine în contextul în care mâncarea din ziua de azi este foarte bogată, bună și apetisantă, dar cu multe calorii.

ADVERTISEMENT

„După care mă uit puțin la știri și fac tot posibilul ca înainte de ora 22 să fiu în poziție culcat în pat, nu am niciun fel de telefon, de tablete, laptopuri lângă mine. Nu am televizorul deschis”, a mai spus medicul Vlad Ciurea, mai arată aceeași sursă.

ADVERTISEMENT
Tags: