Pariuri sportive

Câte goluri se vor marca în turul 16-imilor Europa League?

Pentru fotbalul românesc, de la reformarea Cupei Campionilor Europeni, "primăvara europeană" a venit doar în Cupa UEFA (unde Rapid şi Steaua au ajuns să dispute legendarul Sfert "UEFAntastic"...
16.02.2017 | 15:05
Cate goluri se vor marca in turul 16imilor Europa League
ADVERTISEMENT

Pentru fotbalul românesc, de la reformarea Cupei Campionilor Europeni, “primăvara europeană” a venit doar în Cupa UEFA (unde Rapid şi Steaua au ajuns să dispute legendarul Sfert “UEFAntastic” în 2006) şi mai târziu, în Europa League, noul format al C2. Anul acesta, Liga I e reprezentată după 3 ani de pauză în 16-zecimile Europa League. Campioana Astra s-a calificat în premieră în faza eliminatorie. Controversatul Şumudică a demonstrat că e un antrenor imprevizibil, capabil să dea lovituri de prestigiu: titlul câştigat în România, calificarea în grupele Europa League în dauna lui Olympique Lyon şi un an mai târziu, West Ham United, precum şi această surprinzătoare accedere în elita Europa League.

Campioana Ligii I are în lot jucători români de mare valoare. Portarul Silviu Lung Jr., cel mai scump jucător al giurgiuvenilor în opinia Transfermarkt  care îl cotează la 2,5 milioane de Euro. Apoi, decarul Budescu, văzut de către site-ul oficial UEFA, drept jucătorul care poate face diferenţa, unul dintre fotbaliştii care au sclipiri de geniu. Îi putem enumera şi pe experimentaţii Săpunaru – câştigător al Europa League în 2011 cu FC Porto, într-o finală în care a fost integralist – şi Daniel Niculae, vârf care a participat la campania Rapidului din 2006, când giuleştenii au fost opriţi în Sferturi de Steaua. Precis mai ţineţi minte dubla în care pe teren n-a câştigat nimeni: 1-1 turul jucat în Giuleşti, 0-0 în returul disputat pe Lia Manoliu.

ADVERTISEMENT

Pentru manşa tur a 16-zecimilor Europa League, Superbet propune pariuri speciale dedicate numărului de goluri care vor fi marcate: Total Goluri, Total Goluri Gazde, Total Goluri Oaspeţi:  https://www.superbet.ro/pariuri-speciale/joi

Suntem într-un sezon în care înscris până acum 1023 goluri: 626 în tururile preliminare, 397 în faza grupelor!  Săpunaru şi Bundescu se află printre marcatorii acestui sezon. Un sezon în care alţi români care au înscris în faza grupelor urmează să evolueze şi în meciurile eliminatorii: Stanciu şi Chipciu (Anderlecht), Rusescu (Osmanlispor), alături de Keşeru, care vine din postura onorantă de marcator în Champions League! Şi va evolua în acest tur după ce a reuşit să termine pe locul 3 grupa în care le-a înfruntat pe Arsenal, PSG şi Basel.

ADVERTISEMENT

TOTAL GOLURI

În ultimele 3 ediţii, în manşa tur din 16-zecimile Europa League s-au marcat 27 de goluri (2014), 41 de goluri  (2015), respectiv 34 de goluri (2016).

La ultima ediţia în care o formaţie din românia a jucat în această faază, în 2013, s-au marcat 36 de goluri!

ADVERTISEMENT

Sub 36.5 sau peste mâine seară? Profită de oferta Superbet:  https://www.superbet.ro/pariuri-speciale/joi

TOTAL GOLURI GAZDE /  TOTAL GOLURI OASPEŢI

Statistica recentă spune că în ultimii 3 ani, gazdele şi-au îmbunătăţit constant eficacitatea, în vreme ce oaspeţii au avut evoluţii fluctuante.

ADVERTISEMENT

În 2014, gazdele au marcat 10 goluri în cele 16 partide programate în acest tur, în 2015 au înscris 20 de goluri, în 2016 au punctat de 24 de ori.

Oaspeţii au înscris de 17 ori în 2014, de 21 în 2015 şi de numai 10 ori în ediţia trecută, una în care, gazdele au câştigat 9 dintre cele 16 partide ale manşei tur!

La ultima prezenţă românească în primul tur din “primăvara europeană” gazdele au marcat 21 de goluri, iar oaspeţii 15. Atunci, Steaua şi CFR Cluj au gost oaspeţi în manşa tur şi au pierdut cu acelaşi scor, 0-2: CFR Cluj pe Giuseppe Meazza în faţa Interului, Steaua pe Amsterdam ArenA în faţa Ajaxului.

Amănunt: adversara Astrei, Genk a pierdut în toamnă cu 3-5 meciul în care Aduriz a devenit la aproape 36 de ani primul fotbalist care înscrie 5 goluri într-un meci de Europa League!

Câte  goluri se vor marca în cele 16 partide din Europa League? Dacă vrei să-ţi creşti câştigul potenţial, profită de acest pariu special propus de Superbet:   https://www.superbet.ro/pariuri-speciale/joi

ADVERTISEMENT