Life

Câte grade trebuie să fie în camera bebelușului iarna, de fapt. Ce se întâmplă dacă e prea cald sau prea frig

Câte grade trebuie să fie în camera bebelușului în timpul iernii. Temperatura ideală recomandată de specialiști. Ce se poate întâmpla dacă e prea cald sau prea frig.
20.12.2024 | 18:16
Cate grade trebuie sa fie in camera bebelusului iarna de fapt Ce se intampla daca e prea cald sau prea frig
Câte grade trebuie să fie iarna în camera bebelușului. Sursa foto: Freepik/Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Câte grade e bine să fie în camera bebelușului iarna? Este o întrebare pe care o au mulți părinți, iar specialiștii au răspunsul. Nu trebuie să fie prea frig, dar nici prea cald, deoarece pot apărea probleme serioase.

Câte grade trebuie să fie iarna în camera bebelușului. Aceasta este temperatura ideală

Asigurarea unei temperaturi potrivite pentru camera bebelușului reprezintă un lucru foarte important, mai ales în perioada iernii. Spre deosebire de adulți, cei mici sunt mai sensibili la schimbările de temperatură.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este cauzat de sistemul lor de reglare a temperaturii corporale, care încă nu este dezvoltat complet. În sezonul rece, schimbările de temperatură din camera în care doarme bebelușul îi pot afecta sănătatea și confortul.

Este important de menționat că trebuie să păstrezi temperatura constantă. Fluctuațiile mari trebuie evitate astfel încât să previi disconfortul termic sau riscurile asociate cu supraîncălzirea sau răcirea extremă.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, temperatura ideală care trebuie păstrată în camera bebelușului iarna trebuie să fie între 20 și 22 °C. Dacă vrei ca micuțul să fie într-un mediu sigur, dar și confortabil, atunci aceasta este temperatura perfectă.

În cazul în care temperatura este prea scăzută, adică sub 18 °C, bebelușul va simți o senzație de frig, ceea ce îi va declanșa iritabilitate, dar și un somn neliniștit. În anumite situații, poate să apară răceala.

ADVERTISEMENT

Sunt și cazuri în care frigul poate să-i provoace copilului hipotermie, o afecțiune gravă, care are un impact asupra funcționării organelor interne.

Pe de altă parte, atunci când camera e prea caldă, cu temperaturi mai mari de 24 – 25 °C, poate apărea transpirație excesivă. În același timp, crește și riscul de deshidratare.

ADVERTISEMENT

Supraîncălzirea reprezintă un factor de risc major pentru sindromul morții subite la sugari (SIDS). Din acest motiv, e bine să te asiguri că temperatura din camera micuțului este cea recomandată de specialiști, notează lovedeco.ro.

Cum te asiguri că temperatura este constantă

Pentru a putea menține o temperatură constantă în camera copilului iarna, există câteva aparate pe care le poți avea. De exemplu, instalarea unui termostat reprezintă o soluție foarte simplă pentru a menține temperatura optimă. Așa vei evita și fluctuațiile mari.

Dacă e greu să încălzești încăperea uniform, poți achiziționa un încălzitor electric. Ar fi ideal ca acesta să aibă și un termostat pentru e evita supraîncălzirea camerei. Totodată, e bine ca acesta să fie amplasat la o distanță sigură de copil.

Poți opta și pentru senzori de temperatură și umiditate în cameră. Aceștia sunt utili întrucât te avertizează dacă nivelurile scad sau sunt mai mari decât limitele recomandate. În cameră, umiditatea ar trebui să fie menținută undeva între 40 și 60%.

Un alt aspect important este îmbrăcămintea potrivită pentru copil. Pentru a regla temperatura corporală, e nevoie de traturi de haine respirabile și naturale, precum bumbacul.

În general, este bine să menții o temperatură constantă în toată locuința iarna, nu doar în camera bebelușului. În încăperile unde petreci mai mult timp, poți seta o temperatură de 21 – 23 °C.

Pentru dormitorul tău, temperatura trebuie să fie mai mică pentru a te odihni cât mai bine. Este ideal să menții temperatura de 18 – 20 °C în camera în care dormi.

ADVERTISEMENT
Tags: