ADVERTISEMENT
News

Câte grădinițe vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară la nivel național. Anunțul Ministerului Educației

Autor: Adrian Baciu | 05.04.2021 | 20:31
Câte grădinițe vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară la nivel național. Anunțul Ministerului Educației
Câte grădinițe vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară la nivel național. Anunțul Ministerului Educației. Sursa foto: hepta.ro

În cursul zilei de luni, 5 aprilie, Ministerul Educației a emis un comunicat în care a anunțat câte grădinițe vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Astfel, oficialii din Guvern vin cu vești bune pentru părinți și anunță că în următoarea perioadă vor fi deschise mai multe grădinițe în țară, cu avizul direcţiilor de sănătate publică.

Ministerul specifică faptul că numărul acestora diferă de la o săptămână la alta, în funcție de cereri și disponibilitatea personalului.

Ministerul Educației anunță câte grădinițe vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară

Un număr destul de mare de grădiniţe vor funcționa şi pe perioada vacanței de primăvară cu avizul direcţiilor de sănătate publică, informează Ministerul Educaţiei într-un comunicat emis luni și postat pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

”Ministerul Educaţiei a creat cadrul legal pentru ca grădiniţele să poată organiza activităţi cu copiii şi în perioada vacanţei de primăvară. Astfel, un număr însemnat de grădiniţe din sistemul de educaţie vor funcţiona şi pe perioada vacanţei de primăvară, cu avizul direcţiilor de sănătate publică.

Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta în funcţie de solicitări şi de capacitatea grădiniţelor de a asigura resursa umană”, anunță Ministerul Educaţiei.

Din tabelul publicat pe pagina oficială a ministerului rezultă următoare situație la nivel național în privința numărului de grădinițe deschise:

ADVERTISEMENT
  • 5-9 aprilie: 691 de grădiniţe deschise la nivel național
  • 12-16 aprilie: 1.154 de grădiniţe deschise la nivel național
  • 19-23 aprilie: 1.123 de grădinițe deschise la nivel național
  • 26-29 aprilie: 554 de grădinițe deschise la nivel național
Ministerul Educației anunță câte grădinițe vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară. Sursa foto: edu.ro

Vești bune și de la Primăria Capitalei

Anunțul de luni al celor de la Ministerul Educației vine la trei zile după ce Nicușor Dan, primarul Capitalei, a adus o altă veste pentru mii de părinți din București.

ADVERTISEMENT

Vineri, 2 aprilie, edilul a anunțat că instituția pe care o conduce a aprobat înființarea a 5 centre de vacanță pentru copiii din Capitală ai căror părinți lucrează.

Aproximativ 1.200 de copii vor putea beneficia de această activitate care va fi pe principiul ”primul venit, primul servit”. Potrivit edilului, timp de două săptămâni, între 12 și 23 aprilie, perioadă de vacanță suplimentară față de vacanța școlară inițială, primăria va pune la dispoziție aceste spații unde vor putea fi supravegheați copiii.

ADVERTISEMENT

Cele cinci locații ale activităților:

  • Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal),
  • Hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6),
  • Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6),
  • Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent)
  • Sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4).
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT