News

Câte kilograme au pus pe ei românii în pandemie. Sub 30% spun că au menținut un regim de viață sănătos

Câte kilograme au pus pe ei românii în pandemie? Iată o întrebare la care oferă răspunsuri un studiu efectuat recent. Sub 30% dintre conaționali spun că au menținut un regim de viață sănătos în acești ani.
01.07.2022 | 21:07
Cate kilograme au pus pe ei romanii in pandemie Sub 30 spun ca au mentinut un regim de viata sanatos
Studiu. Câte kilograme au pus pe ei românii în pandemie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Perioada pandemiei de Covid-19 și-a pus serios amprenta asupra modului de viață al cetățenilor din România.

Studiu. Câte kilograme au pus pe ei românii în pandemie

Un studiu realizat de BestJobs și citat de G4Media indică faptul că mai puţin de o treime dintre angajații români – 27% – au reușit să aibă un regim de viață sănătos în timpul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost echivalent cu câștigare în greutate. Astfel, cercetarea arată că aproape 4 din 10 salariați români admit că au luat în greutate în ultimii doi ani.

În medie, 2 din 10 salariați consideră că transferul activității de la birou spre acasă în pandemie a fost principalul factor care a contribuit la schimbarea stilului de viaţă.

ADVERTISEMENT

Astfel, dintre angajații care au recunoscut creşterea în greutate, 71% spun că au luat până în 5 kilograme, 16% între 6 şi 10 kilograme, în timp ce 13% au adăugat peste 10 kilograme.

Cercetarea sociologică mai indică faptul că 70% dintre români consideră că lipsa activităţii fizice este principalul factor care a contribuit la creşterea în greutate.

ADVERTISEMENT

Un procent de 46% dintre angajaţi au declarat că mâncatul pe fond de stres a contribuit cel mai mult, în timp ce 42% consideră că statul la birou pentru o perioadă lungă de timp, fără pauze de mişcare, a avut un impact negativ asupra greutăţii lor.

Veștile bune: majoritatea angajaților vor să-și schimbe stilul de viață după ridicarea restricțiilor

Conform sondajului citat, aproape 20% dintre cei intervievaţi au recunoscut că nu au făcut mişcare şi nici nu au acordat atenţie alimentaţiei în ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT

Un procent îngrijorător, doar 17%, spun că s-au concentrat mai mult pe a mânca sănătos şi mai puţin pe sport. Doar 6% au avut activitate fizică în mod regulat.

Studiu vine, aparent, și cu vești bune. Odată cu ieșirea din starea de alertă și implicit eliminarea restricțiilor, 57% dintre angajați spun că sunt preocupați de schimbarea stilului de viață, în vederea scăderii în greutate.

Sondajul citat a fost realizat pe platforma de recrutare BestJobs în perioada 7 – 24 iunie pe un eşantion de 1.117 utilizatori de internet din România.

ADVERTISEMENT