News

Câte localități din România sunt în scenariul roșu și nu își vor trimite elevii la școală în 14 septembrie. Anunțul lui Nelu Tătaru

06.08.2020 | 19:50
Cate localitati din Romania sunt in scenariul rosu si nu isi vor trimite elevii la scoala in 14 septembrie Anuntul lui Nelu Tataru
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a anunțat care este numărul localităților în care școala riscă să nu înceapă din 14 septembrie.

Ministrul Sănătății a dezvăluit că aproximativ 50 de localități sunt încadrate în zona roșie de risc, astfel că elevii vor sta acasă o perioadă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, aproximativ 300 de localități sunt în scenariul galben, astfel că elevii se vor împărți în grupuri și vor studia fie de acasă, fie vor merge la școală, alternativ.

Peste 50 de localități din România nu își vor putea trimite elevii la școală în 14 septembrie

Nelu Tătaru a dezvăluit care e numărul de localități care în 14 septembrie riscă să nu-și trimită elevii în băncile școlare.

ADVERTISEMENT

Avem 2.886 de localități sub 1 caz de infectare cu Covid-19 la mia de locuitori, 309 între 1-3, avem 51 peste 3. În funcție de evoluție vom adapta”, a declarat Tătaru.

Președintele Klaus Iohannis a explicat care sunt cele trei scenarii de începere a școlii. Astfel, raportat la numărul de infectări la mia de locuitori, școlile se vor încadra în trei scenarii (verde, galben, roșu).

ADVERTISEMENT

Zona verde înseamnă că elevii vor merge la școală fără probleme, cea roșie că vor sta acasă, iar cea galbenă va însemna un mix între învățământ clasic și on-line.

„Avem trei scenarii: scenariul verde în care în localitatea respectivă e mai puțin de o persoană detectată cu Covid-19. Scenariul 2 e scenariul galben, între 1-3 persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile, scenariul 3 – media ultimelor zile au apărut mai mult de 3 bolnavi noi în localitate.

ADVERTISEMENT

Decizia de funcționare a școlii va fi luată la nivel local. În funcție de situația locală se va decide dacă va funcționa după scenariul 1 – verde, 2 -galben sau 3 – roșu. Scenariul roșu înseamnă că școala se închide de tot”, a explicat Klaus Iohannis.

Majoritatea orașelor mari, printre care Bucureștiul, se încadrează în zona verde de risc, astfel că elevii vor merge la școală.

Bucureștiul se încadrează în scenariul verde, numărul mare de cazuri la populația mare a Bucureștiului după acest criteriu. Majoritatea localităților din România sunt în cazul verde. Un număr de câteva sute de localități la momentul acesta. Școala va începe pentru majoritatea elevilor”, a completat președintele României.

ADVERTISEMENT
Tags: