Life

Câte luni poate fi păstrată, de fapt, carnea de porc și de pui la congelator. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine

Cât timp se poate ține la congelator carnea de porc și de pui. Eroarea pe care femeile o fac de cele mai multe ori înainte de gătit.
26.11.2022 | 20:40
Cate luni poate fi pastrata de fapt carnea de porc si de pui la congelator Greseala uriasa pe care o fac multe gospodine
Cât timp se poate ține la congelator carnea de porc și de pui. Eroarea pe care femeile o fac. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Câte luni poate fi păstrată, de fapt, carnea de porc și de pui la congelator. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine are legătură cu termenul de valabilitate. E un aspect major care nu trebuie ignorat deloc.

Cât timp se poate ține la congelator carnea de porc și de pui. Eroarea pe care femeile o fac

Carnea se numără printre produsele care se congelează frecvent. Fie că este vorba de porc, fie că alegem de pui trebuie să ținem cont de faptul că nu o putem păstra la nesfârșit la rece și că trebuie gătită într-un timp relativ scurt.

ADVERTISEMENT

Potrivit goodhousekeeping.com, dar și a bucătarilor aceste produse nu trebuie congelate mai mult de 3 luni. În această situație se află și carnea de vită.

Pe de altă parte, carnea de miel are o durată de ”viață” mai mică, chefii precizând că ar fi indicat să o adaugăm în preparatele culinare preferate înainte să aibă o vechime mai mare de 2 luni.

ADVERTISEMENT

De asemenea, carnea de rață, gâscă sau iepure are o valabilitate de 3 luni. În aceeași situație este și carnea la cutie, în timp ce curcanul și șunca se păstrează maxim 2 luni.

Care este durata de ”viață” a produselor la congelator

Un alt produs care rezistă la congelator o perioadă lungă este pâinea. Se pare că aceasta se păstrează între 3 și 6 luni, în funcție de ingredientele pe care le are în compoziție, dacă este întreagă sau feliată.

ADVERTISEMENT

Peștele se congelează timp de 6 luni, iar mâncarea preparată rezistă la congelator, cum ar fi supele și sosurile, stă la rece 3 luni. Produsele de patiserie au, de asemenea, aceeași valabilitate.

Fructele se congelează în funcție de forma lor: congelate, piure sau suc de fructe și au o ”garanție” între 6-12 luni. Legumele rezistă cel mai mult congelate, undeva la 12 luni.

ADVERTISEMENT

Totodată, roșiile și piureurile de legume se congelează maxim 6 luni. Untul sărat se păstrează 12 luni, cel nesărat 6 luni, iar înghețata între 6 și 12 luni.

ADVERTISEMENT
Tags: