News

Câte măşti sunt disponibile în România, pentru spitale. Anunţul ministrului Sănătăţii despre stocuri

09.04.2020 | 20:06
Cate masti sunt disponibile in Romania pentru spitale Anuntul ministrului Sanatatii despre stocuri
Câte măşti sunt disponibile în România, pentru spitale. Anunţul ministrului Sănătăţii despre stocuri. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, joi, că a făcut bilanțul stocurilor cu materiale de protecție și a precizat câte măști sunt disponibile în spitalele din România în acest moment.

Câte măști sunt în acest moment în spitalele din România

În cadrul ședinței de Guvern de joi, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a precizat câte măști sunt disponibile în România, pentru spitalele din țară, astfel că, în acest moment, pe stoc se află peste 334.000 de măști de protecție.

ADVERTISEMENT

“Avem un stoc de 334.300 măști chirurgicale, pe care le vom distribui în spitalale județene și în spitalele de suport din faza 1+ faza 2”, a declarat Nelu Tătaru.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătății, pe stocurile din țară se mai află 136.900 mănuși nepudrate, 181.910 combinezoane și 22.688 de teste pentru coronavirus.

ADVERTISEMENT

În plus, Nelu Tătaru a declarat că a crescut la peste 4.890 capacitatea de testare pentru COVID-19, doar că în acest moment numărul de teste realizate zilnic este puțin sub 4.000 din cauza lipsei personalului specializat.

Alte 4 transporturi cu echipamente vor sosi în țara noastră

Ministrul Sănătății a mai precizat că pe stocuri se află și 3.500 de cutii de Plaquenil, folosit în tratarea infecțiilor provocate de noul coronavirus, adăugând că mâine vor sosi 4.000 de cutii de Kaletra.

ADVERTISEMENT

Tătaru a mai declarat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că sunt așteptate alte 4 transporturi ce vor aduce în România 3 milioane de măști, 2 milioane de mănuși de examinare, 37.800 de combinezoane și 2.500 de ochelari de protecție.

“Aceste echipamente ne ajung între o lună și două luni”, a mai spus ministrul Sănătății.