Câte ore pe zi poți sta, de fapt, la telefonul mobil. Avertismentul medicului Vlad Ciurea. Care sunt riscurile la care se expun oamenii care petrec foarte multă vreme pe acest dispozitiv, care a devenit o extensie.
Care e durata maximă pe care trebuie să o aloci pentru vorbitul la telefon. Semnalul de alarmă tras de doctorul Vlad Ciurea. Care este declarația medicului primar neurochirurg, care este și director științific la un spital privat din Capitală.
Specialistul a observat de-a lungul carierei sale foarte multe tumori la oameni care au declarat că vorbesc la telefonul mobil între 5 și 6 ore pe zi. Expertul susține că numeroase studii au arătat efectele negative ale acestui dispozitiv.
„Un domn, n-am să-l uit, l-am întrebat câte ore a vorbit la telefon. Câte 5-6 ore, până când telefonul se încingea, lua alt telefon și vorbea încontinuu și, într-adevăr, a dezvoltat o tumoră. Eu am văzut cazul, nu că mi-a spus cineva.
Știu că a plecat în Germania să se opereze după aceea. A făcut o tumoră cerebrală. Dacă a făcut-o de la telefon, nu știu, dar sigur a fost un factor telefonul. Toată literatura medicală spune acest lucru, este și normal, e dovedit.
Deci dacă se poate vorbi cu căști, dacă ai terminat de vorbit, pui telefonul jos, te duci în altă parte. Nu trebuie continuu să-l ții lângă tine”, a spus medicul Vlad Ciurea într-o emisiune de la Antena 3.
Vlad Ciurea are o serie de sfaturi pentru toate persoanele care sunt dependente de telefonul mobil. Celebrul medic le recomandă oamenilor să își facă un program bine stabilit de la care să nu se abată sub nicio formă.
De asemenea, oricât de mult am fi tentați să depășim o anumită limită este bine să lăsam deoparte dispozitivul cu cel puțin 30 de minute înainte de somn. Lumina directă și albastră afectează foarte mult ochii.
În plus, doctorul spune că nimeni nu trebuie să doarmă cu telefonul lângă pat sau pe noptieră. Aparatul trebuie să stea la o distanță mai mare pentru a nu ne pune sănătatea în pericol. Expertul îl ține la o distanță de 4-5 metri.
„S-au găsit o serie întreagă de mijloace de a vorbi la distanță pe telefon. Iar toate celelalte lucruri care te atrag din telefon, SMS-uri, Facebook, Instagram îți fură din timp, îți fură din atenție.
Este o adicție, ca un drog. Un mare drog”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea despre vorbitul la telefonul mobil, la momentul respectiv, în aceeași emisiune TV, mai arată sursa menționată mai devreme.