News
notix pixel id

Câte paturi are România la terapie intensivă şi câte sunt în spitalele destinate bolnavilor de COVID. Anunțul lui Nelu Tătaru

19.07.2020 | 13:38
Câte paturi are România la terapie intensivă şi câte sunt în spitalele destinate bolnavilor de COVID. Anunțul lui Nelu Tătaru
Câte paturi are România la terapie intensivă şi câte sunt în spitalele destinate bolnavilor de COVID. Anunțul lui Nelu Tătaru. Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Câte paturi are România la terapie intensivă şi câte sunt în spitalele destinate bolnavilor de COVID? Iată o chestiune la care ministrul Nelu Tătaru a oferit răspunsul.

În contextul exploziei cazurilor de coronavirus și automat a creșterii numărului pacienților internați la anestezie și terapie intensivă (ATI), ministrul Sănătății a prezentat realitatea din spitale.

Astfel, oficialul Guvernului Orban a anunțat că România are aproape 4.000 de paturi pentru ATI, însă doar puțin sub jumătate dintre acestea sunt alocate secțiilor COVID.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru anunță câte paturi are România la terapie intensivă şi câte sunt în spitalele destinate bolnavilor de COVID

Într-o perioadă în care sistemul medical din România este tot mai sufocat de pandemie, Nelu Tătaru a detaliat situația locurilor de la terapie intensivă din unitățile medicale din țară.

Astfel, ministrul a afirmat, duminică, faptul că, în acest moment, la nivel național sunt aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă, dintre care aproape o jumătate (1.927) sunt în spitale care tratează pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

”La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi.

Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri, acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi la transferuri de pacienţi în spitale care au paturi goale. În următoarea perioadă, şi la ‘Elias’ şi la ‘Matei Balş’ va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Noi sperăm ca evoluţia să ne ajute să putem gestiona această situaţie”, conform Agerpres.

Nelu Tătaru anunță suplimentarea de paturi ATI la unele spitale din Capitală

În cursul zilei de duminică, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Mediului, Costel Alexe, s-au aflat la Iaşi, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la noul spital modular construit la marginea municipiului Iaşi.

”Numărul de paturi de terapie intensivă la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” şi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş” din Bucureşti va fi suplimentat în perioada următoare”, a anunțat, duminică, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, informează sursa citată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri