ADVERTISEMENT
News

Câte persoane au fost deja vaccinate anti-Covid? Moment important în SUA

Autor: Robert Cristea | 24.12.2020 | 09:16
Câte persoane au fost deja vaccinate anti-Covid? Moment important în SUA
Câte persoane s-au programat în ianuarie pentru vaccinare împotriva Covid-19. Foto: Hepta

Statele Unite ale Americii (SUA) a anunțat câte persoane au fost vaccinate anti-Covid. Un prag important a fost depășit, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, în America au fost distribuite trei milioane de doze. S-a trecut urgent la vaccinarea populației, în contextul în care virusul este scăpat de sub control.

Președintele Joe Biden și-a trecut repede numele pe lista celor care au primit deja prima doză. Momentul a fost transmis live pe posturile de televiziune.

Câte persoane au fost vaccinate anti-Covid în SUA?

„Statele Unite au încheiat astăzi o etapă preliminară, dar crucială. Autorităţile locale au raportat acum că peste un milion de persoane au primit prima lor doză de vaccin anti-COVID-19”, a comunicat Robert Redfield, potrvit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Dr. Moncef Slaoui, consilier principal în cadrul programului guvernamental de imunizare, a declarat însă reporterilor că nu va fi atins obiectivul imunizării a 20 de milioane de persoane până la sfârşitul anului.

SUA și-a propus să imunizeze 100 de milioane de persoane până la sfârşitul primului trimestru al anului 2021 şi alte 100 de milioane înainte de sfârşitul celui de-al doilea trimestru.

Două vaccinuri, produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna, au fost aprobate până acum în America, iar campania de vaccinare a început pe 14 decembrie.

ADVERTISEMENT

Potrivit estimărilor expertului în boli infecțioase, Anthony Fauci, persoanele prioritare sunt cele care trăiesc în casele de bătrâni, personalul medical, lucrătorii din domeniile esenţiale sau persoanele cu risc. Acestea ar urma să fie vaccinate până în luna martie sau începutul lunii aprilie. Expertul a mai precizat că America are șanse mari să atingă un grad de imunizare de 75% până în vara anului următor. În vârstă de 79 de ani, Fauci s-a vaccinat la rândul său.

  • “Este un gest simbolic pentru restul ţării, pentru a arăta că eu sunt extrem de încrezător în siguranţa şi eficienţa acestui vaccin. Vreau să îi încurajez pe toţi cei care au posibilitatea de a fi vaccinaţi să facă acest lucru”, a declarat specialistul american.
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT