News

Câte persoane au voie să participe la nuntă, înmormântare sau la botez, după 15 mai. Mulți români vor fi dezamăgiți de numărul maxim permis

09.05.2020 | 17:43
Cate persoane au voie sa participe la nunta inmormantare sau la botez dupa 15 mai Multi romani vor fi dezamagiti de numarul maxim permis
ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis câte persoane au voie să participe la nuntă sau la botez, după 15 mai, în cadrul unui proiect lansat pentru dezbatere publică.

Câte persoane au voie să participe la nuntă sau la botez, după 15 mai

Mulți români vor să știe câte persoane au voie să participe la nuntă sau la botez, după 15 mai, iar răspunsul venit din partea autorităților va nemulțumi pe foarte mulți oameni.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit unui proiect lansat de MAI în debatere publică, referitor la starea de alertă, nunțile și botezurile vor fi permise în biserică, după 15 mai, însă maximum 16 persoane vor avea voie să participe la astfel de ceremonii religioase, anunță Hotnews.

Mai mult, regula de maximum 16 persoane este valabilă și în cazul înmormântărilor ce vor avea loc după 15 mai.

ADVERTISEMENT

Proiectul MAI, care are la bază mai multe propuneri din partea Institutului Național de Sănătate Publică, prevede ca accesul credincioșilor în bisericile din țară să fie permis, tot din 15 mai, doar cu respectarea unei suprafețe de 8 metri pătrați pentru o persoană.

Cum se va face împărtășirea credincioșilor

În plus, cel puțin în primă fază, slujbele se vor oficia doar în aer liber, iar participanții vor purta măști de protecție.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă românii vor putea merge la biserică, în condițiile amintite mai sus, acestora li se recomandă să nu sărute icoanele.

Proiectul MAI mai specifică faptul că împărtășirea credincioșilor se va face cu lingurițe de unică folosință, în timp ce binecuvântarea se va da de către preot de la o distanță de cel puțin un metru.

ADVERTISEMENT

 

Tags: