Simona Halep

Câte puncte are de apărat Simona Halep la Australian Open 2019! Locul 1 WTA e în pericol

10.01.2019 | 08:00
Cate puncte are de aparat Simona Halep la Australian Open 2019 Locul 1 WTA e in pericol

Câte puncte are de apărat Simona Halep la Australian Open 2019. Fără victorie în circuitul feminin încă din luna august, românca păstrează, în mod incredibil, prima poziție în clasamentul WTA. Ba chiar mai mult, are un avans destul de liniștitor față de principalele rivale. Angelique Kerber este pe locul 2, dar ea nu va putea profita de eliminarea liderului mondial, în turul 2, pentru că are de apărat titlul de la Sydney de anul trecut.

Deci, în cel mai bun caz pentru nemțoaică, diferența între primele două poziții se va menține la același nivel, plus punctul pe care Simona îl ia pentru participarea la Sydney. Dacă Angie Kerber se impune în Australia, în această săptămână, diferența va fi de 767 începând de luni. O eventuală eliminare mai rapidă a nemțoaicei ar putea duce la mărirea diferenței.

Câte puncte are de apărat Simona Halep la Australian Open 2019. Stephens și Kvitova sunt lipsite de presiune

Dar la Australian Open, Simona Halep chiar are multe puncte de apărat. Nu mai puțin de 1.300, pentru finala pe care a disputat-o la Melbourne în urmă cu un an, pierdută în fața Carolinei Wozniacki. Astfel, românca este obligată să înceapă să lege victorii dacă vrea să rămână pe primul loc. Singura dintre rivalele ei care este sub o presiune și mai mare este chiar Wozniacki, deținătoarea titlului, cu 2.000 de puncte de apărat.

Angie Kerber a fost eliminată chiar de Simona Halep la Australian Open 2018, în semifinale, deci are de apărat 780 de puncte pentru accederea în penultimul act. Naomi Osaka, eliminată tot de Halep anul trecut, în optimile de finală, are de apărat 240 de puncte. Jucătoarele care au cele mai puține griji pentru această ediție a turneului de la Melbourne, din punct de vedere al punctelor de apărat, ar fi Sloane Stephens și Petra Kvitova. Ambele au fost eliminate încă din primul tur în urmă cu un an.