Sporturi

Simona Halep nu pierde primul loc după dezastrul de la US Open 2018! Cât se poate apropia Wozniacki

27.08.2018 | 20:31
Simona Halep nu pierde primul loc dupa dezastrul de la US Open 2018 Cat se poate apropia Wozniacki

UPDATE, ora 20:30 / Simona Halep a avut parte de o zi de coșmar la US Open și a fost eliminată încă din primul tur de Kaia Kanepi, scor 2-6, 4-6. Va rămâne lider mondial și după turneul de la New York, dar Caroline Wozniacki se poate apropia la 156 de puncte dacă va reuși să se impună la Flushing Meadows!

Câte puncte are de apărat Simona Halep la US Open 2018. Liderul mondial o va înfrunta pe Kaia Kanepi, luni, de la ora 18:00, pe arena Louis Armstrong, în turul 1 al ultimumul turneu de Grand Slam al anului. Chiar dacă va avea un traseu complicat spre fazele finale ale competiției, Simona Halep are și motive să stea liniștită înainte de debutul la Flushing Meadows. Nu are presiunea punctelor de apărat de la ediția din 2017 a turneului.

Anul trecut, Simona Halep a avut mare ghinion la tragerea la sorți. A înfruntat-o chiar în primul tur pe Maria Șarapova, cea care abia revenise după ce fusese suspendată pentru dopaj. Desigur, rusoaica nu era în formă și pornea cu șansa a doua. Dar cu un categoric 0-6 în favoarea Mașei la capitolul confruntări directe, Simona nu avea cum să nu se teamă de forța de joc a fostei campioane de la New York.

Câte puncte are de apărat Simona Halep la US Open 2018. În 2017, Șarapova a scos-o rapid pe româncă

Primul set s-a jucat exact pe scenariul care îi convenea Mariei Șarapova. Serviciul nu a ajutat-o pe Simona Halep, iar returul rusoaicei a fost la cote neașteptat de înalte. Mașa a profitat de nesiguranța româncei și a început să adune mingi câștigătoare. S-a impus rusoaica, 6-4, în cele din urmă. Simona a dat semnalul revenirii în setul doi. A profitat și de faptul că mingile care prindeau la limită terenul în prima manșă, acum ieșeau de puțin afară.

Simona Halep a dus meciul în decisiv, după 6-4 în setul doi. Dar complexul atâtor meciuri pierdute cu Șarapova în trei seturi s-a văzut din nou. Rusoaica a profitat de o nouă scădere de formă a româncei și a obținut calificarea în turul 2 după 6-3 în decisiv. Paradoxal, însă, Simona Halep este avantajată acum, în 2018, de eșecul pe care l-a suferit anul trecut la US Open.

Câte puncte are de apărat Simona Halep la US Open 2018
Simona Halep pare să-și fi rezolvat problemele la serviciu, care i-au provocat o eliminare rapidă la US Open 2017

Câte puncte are de apărat Simona Halep la US Open 2018. Sunt doar 10 puncte de la ediția 2017 a US Open. Cele oferite pentru simpla participare și, în consecință, prezența pe tabloul principal. Astfel, tot ce trebuie să facă Simona Halep pentru a nu pierde puncte în clasamentul WTA ar fi să intre pe teren. Dacă va fi învinsă de Kanepi, va avea tot 8061 de puncte la actualizarea din 10 septembrie, de după US Open, atâtea câte are și acum.

În cel mai bun caz pentru ea, în care va reuși să se impună la New York, Simona Halep va ajunge la un punctaj absolut senzațional, prin care ar demonstra că domină categoric circuitul WTA. Ar ajunge la 10.051 de puncte! Un eventual eșec în finală ar duce-o pe Simona Halep la 9351 de puncte.

Simona Halep are de apărat 10 puncte la US Open 2018, și chiar dacă nici principala ei rivală în clasamentul WTA, Caroline Wozniacki, nu are prea mare presiune, doar 70 de punte de apărat, fiind eliminată în turul 2, poziția de lider a româncei nu poate fi contestată. Daneza începe turneul cu un total de 5975 de puncte. Diferența fiind foarte mare, 2086 de puncte, nu poate fi remontată de Wozniacki, indiferent de rezultatele de la New York. Dar presiunea cea mai mare este pe a treia clasată în clasamentul WTA, Sloane Stephens, cea care are de apărat nu mai puțin de 2000 de puncte, după ce anul trecut reușea să câștige titlul la Flushing Meadows.