Sporturi

Câte puncte are de apărat Simona Halep la WTA Cincinnati. Rămâne sigur pe primul loc

14.08.2018 | 12:19
Cate puncte are de aparat Simona Halep la WTA Cincinnati Ramane sigur pe primul loc

Câte puncte are de apărat Simona Halep la WTA Cincinnati. Liderul mondial a început această săptămână cu 8061 de puncte şi un avans uriaş faţă de principala urmăritoare din ierarhia WTA, Caroline Wozniacki. 1926 de puncte are Simona peste jucătoarea daneză, diferenţă care îi asigură prima poziţie până în luna septembrie, după încheierea US Open. În plus, românca este prima jucătoare care şi-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor.

Totuşi, există o anumită presiune pe Simona Halep, în condiţiile în care a jucat finala din 2017 la Cincinnati, atunci când a fost învinsă categoric de Garbine Muguruza, scor 6-1, 6-0. Asta înseamnă că românca are de apărat 585 de puncte în Ohio. Astfel, într-un clasament live, în care practic adaugă un singur punct din acest an, prin calificarea directă în optimi, Simona Halep ar avea doar 7477 de puncte. La acestea va adăuga tot ce va mai obţine la Cincinnati 2018. Următorul meci este cu Ajla Tomljanovic, cea care a trecut de Irina Begu.

Câte puncte are de apărat Simona Halep la WTA Cincinnati. Rămâne cu minimum 632 avans!

Câte puncte are de apărat Simona Halep la WTA Cincinnati. În cazul în care va reuşi să se impună va mai adăuga alte 899 de puncte la cel pe care l-a luat deja. Ar ajunge la 8376. Iar dacă va fi învinsă de Tomljanovic va rămâne cu 7477. Caroline Wozniacki a jucat sferturi de finală la Cincinnati 2017, fiind învinsă de Karolina Pliskova. Astfel, daneza are de apărat doar 190 de puncte. În cel mai bun caz pentru ea, victorie în finala de la Cincinnati, Wozniacki poate ajunge la 6845 de puncte.

Câte puncte are de apărat Simona Halep la WTA Cincinnati
Simona Halep a avut un parcurs de excepţie la Montreal, rămâne de văzut câtă energie mai are pentru Cincinnati

Simona Halep, locul 1 WTA și după Cincinnati! Poate ajunge chiar la 2401 puncte avans!

Astfel, chiar şi în cel mai negru scenariu pentru ea, Simona Halep ar păstra un avans de 632 de puncte faţă de a doua clasată. La fel cum, în cel mai bun scenariu pentru româncă, adică titlu la Cincinnati 2018 pentru ea şi eliminare în turul 2 pentru Wozniacki, avansul ar creşte la 2.401 puncte, situaţie în care Simona Halep ar avea asigurat locul 1 şi după US Open, ba chiar până în finalul sezonului, dacă ţinem cont că nu are puncte de apărat la New York.

Simona Halep, locul 1 WTA și după Cincinnati! A treia clasată în WTA, Sloane Stephens, are în faţă o perioadă foarte complicată din punct de vedere al punctelor pe care le are de apărat. 350 de puncte de la Cincinnati, unde a jucat semifinale în 2017, şi 2.000 de la US Open, după titlul de anul trecut, când a trecut în finală de Madison Keys. Astfel, adversara Simonei Halep din finala de la Montreal are mare nevoie de rezultate mari în continuare, în lupta pentru a se menţine în top 5 WTA.

O atlă jucătoare importantă din circuit are de trecut un test important la Cincinnati. Garbine Muguruza, câştigătoarea de anul trecut, după o finală în care a dominat-o copios pe Simona Halep, riscă să iasă din top 10! Fără cele 900 de puncte acumulate la Ohio, în 2017, iberica ar fi pe locul 12 în WTA! Această presiune vine și pe fondul unei perioade foarte modeste pentru Muguruza, provocată și de numeroasele accidentări.

Câte puncte are de apărat Simona Halep la WTA Cincinnati. Dacă liderul mondial îşi poate păstra poziţia, la fel s-ar putea întâmpla şi cu a doua româncă din clasament. Deși nu participă la Cincinnati, Mihaela Buzărnescu are toate șansele să rămână pe locul 20 în ierarhia WTA. Miki nu avea puncte de apărat de anul trecut, când nu a fost prezentă la această competiție. În plus, principala amenințare, Maria Șarapova, locul 21 în WTA, nu participă nici ea la Cincinnati 2018. Barbora Strycova rămâne cea mai periculoasă jucătoare care vine din urmă.