Simona Halep

Câte puncte pierde Simona Halep după eliminarea de la Madrid. Pe ce loc va fi în clasamentul WTA

04.05.2021 | 22:10
Cate puncte pierde Simona Halep dupa eliminarea de la Madrid Pe ce loc va fi in clasamentul WTA
ADVERTISEMENT

Simona Halep a bifat un nou turneu dezamăgitor și a fost eliminată în turul 3 la Madrid. A cedat partida cu Elise Mertens, scor 6-4, 5-7, 5-7. Este un rezultat din cuaza căruia pierde multe puncte în clasamentul WTA.

Simona Halep avea de apărat finala din 2019, în condițiile în care ediția din 2020 a turneului a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. După eliminarea în turul 3, jucătoarea din România va pierde 530 de puncte în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Astfel, Simona Halep va rămâne cu 6520 de puncte la actualizarea care se va face luni, 10 mai, după turneul de la Madrid. Vestea bună este că nu are cum să piardă locul 3. Elina Svitolina, jucătoarea care putea reprezenta cel mai mare pericol, a fost eliminată încă din turul 1.

Simona Halep va rămâne pe locul 3 în clasamentul WTA și după Madrid. Diferența față de Barty ar putea crește la 3920 de puncte

Simona Halep rămâne pe locul 3, dar pierde teren față de primele două clasate. Dacă Ashleigh Barty se impune la Madrid ar ajunge la un total fabulos de 10.440 de puncte. Liderul WTA ar avea 3920 de puncte peste Halep.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka a fost eliminată în turul 2, dar avea mai puține puncte de apărat din 2019. Astfel că pierde doar 150 și rămâne cu un total de 7650, tot pe locul 2 WTA.

Aryna Sabalenka este jucătoarea care se poate apropia cel mai mult de locul 3 deținut de Halep. În cazul în care se impune la Madrid, jucătoarea din Belarus va ajunge la un total de 6195 de puncte. Adică doar 325 mai puține decât Halep.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, misiune infernală la Wimbledon 2021. Riscă să iasă din top 10 dacă nu se redresează până atunci

Un scenariu deloc greu de realizat dacă ținem cont de forma excelentă pe care o traversează Sabalenka. A jucat finala de la Stuttgart după ce a trecut chiar de Halep în semifinale. Iar la Madrid a avut un parcurs excelent până acum. Marți a lăsat doar trei game-uri pentru Jessica Pegula în turul 3.

Pentru Simona Halep, următoarea parte a sezonului este extrem de complicată din punct de vedere al punctelor de apărat. Culminând cu Wimbledon 2021, unde are de apărat 2.000 de puncte. Un eventual eșec rapid la All England Club ar putea să o lase pe Simona Halep chiar și în afara top 10.

ADVERTISEMENT

“Nu mi-am pierdut foarte mult din joc, dar mental și ca răbdare un pic se vede, mă grăbesc destul de mult și fac unele greșeli pe care în mod normal nu le-aș face sau în trecut nu le făceam. Trebuie să privesc însă înainte, să văd ce am greșit în meciul acesta și să încerc să fiu mai bună la următorul, însă, da, am în continuare nevoie să fiu pe teren”, a declarat Simona Halep după eliminarea de la WTA Madrid.

ADVERTISEMENT