Simona Halep

Câte puncte pierde Simona Halep în clasamentul WTA, după retragerea de la Miami

28.03.2021 | 11:45
Câte puncte pierde Simona Halep în clasamentul WTA, după retragerea de la Miami
Simona Halep a jucat destul de puţin în 2021, chinuită de accidentări. Dar rămâne pe locul 3 WTA. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a retras din turneul de la Miami, din cauza problemelor medicale pe care le-a acuzat la partida contra Carolinei Garcia. Durerile la umărul drept au persistat, astfel că românca a abandonat cu doar câteva ore înainte de confruntarea cu Anastasija Sevastova, din turul 3.

Simona Halep va pierde puncte importante în clasamentul WTA la actualizarea care se va face pe 5 aprilie, după încheierea turneului din Florida. Conform noului algoritm de calculare a ierarhiilor din tenis, valabil pe perioada pandemiei de coronavirus, se iau în calcul rezultatele din ultimele 48 de luni.

WTA Miami nu s-a disputat în 2020, iar Simona Halep avea de apărat punctele câștigate în 2019. Când a ajuns până în semifinale, fiind eliminată de Karolina Pliskova. Fiind vorba despre un turneu de categorie WTA 1000, Premier Mandatory la vremea respectivă, Halep primea 390 de puncte.

ADVERTISEMENT

Simona Halep pierde 325 de puncte după retragerea de la Miami. Dar rămâne pe locul 3 WTA

Pentru turul 3, performanța pe care a atins-o în 2021, Simona Halep primește doar 65 de puncte. Înseamnă un total de 325 de puncte pe care românca le va pierde la următoarea actualizare. Pornise competiția cu 7255.  Va rămâne cu 6930 începând cu 5 aprilie.

Poziția a treia, pe care Simona Halep o ocupă în prezent, nu este în pericol. Sofia Kenin este jucătoarea care s-ar putea apropia cel mai mult de podium. Jucătoarea din SUA va ajunge la un total de 6750 de puncte de Simona dacă se va impune în Florida.

ADVERTISEMENT

Astfel că Simona Halep va fi pe poziția a treia și la prima actualizare din luna februarie, înainte de startul sezonului de zgură. Paradoxal, Simona se poate apropia de Ashleigh Barty, prima clasată, dacă australianca nu se impune la Miami. Pentru că aceasta din urmă are de apărat titlul din 2019, care i-a adus 1000 de puncte.

Simona Halep vrea să joace pentru România la Fed Cup, contra Italiei. Schimbă decizia după accidentare?

În schimb, turneul de la Miami ar putea aduce și o schimbare a liderului. Naomi Osaka ar putea trece peste Barty dacă va câștiga acest turneu, iar jucătoarea din Australia nu va reuşi să ajungă în finală.

ADVERTISEMENT

După retragerea Simonei Halep, România nu mai are nicio reprezentantă în turneul de la Miami în proba de simplu. Sorana Cîrstea a pierdut partida din turul 2 cu Anett Kontaveit, în trei seturi.

Circuitul se mută pe zgură, iar Simona Halep a anunţat că va participa la Fed Cup pentru România. Rămâne de văzut dacă accidentarea la umăr va schimba această decizie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SIMONA HALEP
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri