Sporturi

Câte puncte WTA a adunat Simona Halep la Doha. De luni, românca este pe locul 2

16.02.2019 | 20:00
Cate puncte WTA a adunat Simona Halep la Doha De luni romanca este pe locul 2

Câte puncte WTA a adunat Simona Halep la turneul de la Doha. Simona Halep, care venea după trei partide foarte bune la turneul de la Doha, de categorie Premier, cu premii totale în valoare de 916,131 de dolari, a cedat în faţa Elisei Mertens în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat două ore şi şase minute de joc. Aceasta este prima victorie a belgiencei în faţa sportivei noastre.

Chiar şi aşa, Simona a primit o veste excelentă în Qatar. Chiar dacă a pierdut în faţa Elisei Mertens, sportiva noastră va fi, începând de luni, 18 februarie, noul număr doi mondial. Tot ce trebuia să facă românca în vârstă de 27 de ani era să treacă de Lesia Tsurenko, din optimile de finală. Simona n-a avut nicio problemă şi s-a impus în faţa ucrainencei în minimul de seturi, scor 6-2, 6-3, după o oră şi 20 de minute de joc.

Câte puncte WTA a acumulat Simona Halep la turneul organizat în Qatar

Simona Halep a acumulat la Doha 305 puncte WTA şi şi-a întrecut rezultatul obţinut anul trecut la turneul din Qatar. Chiar şi aşa, românca în vârstă de 27 de ani a anunţat că nu renunţă aici şi că va lupta pentru a ajunge din nou prima în lume. “Nu contează acum clasamentul. Joc doar pentru a câștiga fiecare meci. Acum sunt pe 2, voi lupta pentru a reveni pe primul loc în lume. A fost un sentiment minunat să câștigăm împotriva celei mai bune echipe din lume. Avem o echipă grozavă, suntem foarte apropiate. E o plăcere să joci și un sentiment grozav să câștig pentru țara mea”, a spus Simona Halep.

La Doha, Simona Halep le-a învins pe Lesia Tsurenko, Julia Goerges şi Elina Svitolina. Următorul turneu la care jucătoarea de tenis din Constanţa va evolua este cel de la Dubai, de categorie Premier 5. Simona Halep şi-a aflat deja adversarele de la acest turneu.