News

Câte semnături a strâns PSD-ul pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze! Ce decizie au luat social democrații

Câte semnături a strâns PSD-ul pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze și ce vor să facă social democrații
17.10.2021 | 15:42
Cate semnaturi a strans PSDul pentru plafonarea preturilor la energie si gaze Ce decizie au luat social democratii
ADVERTISEMENT

Campania inițiată de PSD de susținere a proiectului de lege depus în Parlament privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze pare a fi un succes.

Până acum peste 175.000 de români au semnat cadrul. Social democrații au anunțat că nu se opresc aici și vor continua întreg procesul.

ADVERTISEMENT

Câte semnături au strâns social democrații pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze!

“Numărul mare de oameni din toate zonele țării care s-au alăturat acestei campanii, în numai două săptămâni, arată gradul uriaș de suport public al măsurilor inițiate de PSD.

Credem că acest fapt trebuie să fie un semnal clar pentru parlamentarii tuturor partidelor la dezbaterile de luni, din Senat, privind așteptările populației față de acest proiect extrem de important pentru milioane de români.

ADVERTISEMENT

Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a prețurilor la energie și gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta.

Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh. 

ADVERTISEMENT

În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh.

Soluțiile PSD produc o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei

Proiectul PSD implică o scădere a prețurilor la o valoare care se menține pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează astfel încât să nu fie depășit prețul maximal, cel plafonat.

Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat în următoarele 6 luni de situația iminentă a dublării sau triplării facturilor cu utilitățile – electricitate și gaz.

Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an pentru fiecare gospodărie de salariați din România. 

De aceea, cerem parlamentarilor responsabili de la celelalte partide să susțină mâine soluțiile PSD care vor evita producerea unei adevărate explozii sociale în această iarnă, menținând facturile populației la un nivel suportabil”, se arată într-un comunicat al PSD

ADVERTISEMENT