Sporturi

Câte turnee WTA a câştigat Simona Halep

19.08.2018 | 12:28
Simona Halep se bucură după ce a câştigat un turneu WTA
ADVERTISEMENT

Simona Halep a câștigat până în prezent 18 turnee WTA în carieră, iar duminică, 19 august, ar putea să intre în posesia celui de-al 19-lea, toate acestea dacă va reuşi să se impună în finala de la Cincinnati. Adversara Simonei Halep în finală va fi Kiki Bertens, cea care învins-o pe Petra Kvitova, scor 3-6, 6-4, 6-2.

În anul 2008, Simona Halep a reușit să câștige Roland Garros la junioare, iar visul ei de atunci a fost să pună mâna pe trofeu și când va intra în circuitul WTA. În 2009, Halep a câștigat turneul ITF de 25.000 de dolari de la Maribor, în finală trecând de principala favorită, Katalin Marosi din Ungaria, cu 6-4, 6-2. La 18 ani, Simona a recurs la o intervenție chirurgicală de reducere a sânilor, care o incomodau în joc și îi creau și probleme cu coloana vertebrală.

ADVERTISEMENT

Câte turnee WTA a câștigat Simona Halep

Un an mai târziu, în 2010, Simona a jucat prima finală a carierei într-un turneu WTA. La Fes, în Maroc, Halep a evoluat în calificări și a eliminat printre altele pe Lucie Hradecka, a opta favorită a turneului, în primul tur, și pe Patty Schnyder, cap de serie numărul doi, în sferturile de finală. În finală a fost însă învinsă cu 6-4, 6-2 de cehoaica Iveta Benesova.

Sportiva româncă a început ascensiunea, pregătindu-se exemplar și antrenându-se în permanență pentru a-și atinge scopul. În 2011 a ajuns din nou în finală la Fes, în Maroc, însă a pierdut în fața italiencei Alberta Brianti. Au urmat numeroase turnee mici jucate de Simona, care au ajutat-o să adune puncte în clasamentul WTA, astfel că la sfârșitul anului 2012 era între primele 50 de jucătoare ale lumii.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a câștigat 6 turnee WTA în 2013

Simona a câștigat primul trofeu WTA la Nurnberg, în 2013, învingând-o în finală pe Andrea Petkovic din Germania cu scorul de 6-3, 6-3. În săptămâna următoare, Simona a câștigat turneul de la Den Bosch, desfășurat pe iarbă, trecând în finală de  Kirsten Flipkens cu 6-4, 6-2 și devenind astfel prima româncă din istoria tenisului ce câștigă două turnee la rând pe suprafețe diferite. La Budapesta, Halep a reușit să câștige al treilea turneu din carieră după ce a învins-o cu scorul de 6-3, 6-7 (7/9), 6-1 pe Yvonne Meusburger din Austria. La New Haven în Statele Unite a reușit să câștige al patrulea turneu din carieră, 6-2, 6-2 cu Petra Kvitova din Cehia. La Moscova a reușit să triumfe și în a cincea finală din carieră, 7-6, 6-2 cu Samantha Stosur din Australia. A câștigat și finala Turneului Campioanelor de la Sofia, scor 2-6, 6-2, 6-2 împotriva aceleași rivale australiance.

Simona a jucat în 2014 prima finală de Grand Slam

În 2014, Halep a câștigat Qatar Open, învingând-o pe Angelique Kerber din Germania cu 6-2, 6-3. Simona a ajuns la Roland Garros în prima ei finală de Grand Slam și a fost învinsă de rusoaica Maria Șarapova cu scorul de 4-6, 7-6, 4-6 după o întâlnire care a durat mai bine de 3 ore. A participat la prima ediție a BRD Bucharest Open unde a reușit să se impună în fața favoritei numărul 2 a competiției, italianca Roberta Vinci, cu 6-1, 6-3. Pe 11 august 2014, Halep a urcat pe locul 2 mondial, cea mai bună poziție deținută vreodată de o jucătoare de tenis din România.

ADVERTISEMENT

În ianuarie 2015 a câștigat turneul de la Shenzhen învingând-o în finală pe Timea Bacsinszky. În februarie, Halep a câștigat al 10-lea său titlu WTA, în Dubai, unde a trecut de Karolina Pliskova. În martie, a câștigat primul său titlu Premier Mandatory la Indian Wells Masters, învingând-o în 3 seturi pe Jelena Jankovic.

Anul 2016 i-a adus Simonei alte 3 trofee WTA. În mai câștigă primul titlu, la Madrid, în finala disputată împotriva Dominikăi Cibulkova, scor 6-2, 6-4. În iulie câștigă turneul de la București, apoi câștigă la Montreal în fața lui Madison Keys cu 7-6, 6-3. S-a impus pentru a doua oară la Madrid, învingând-o pe Kristina Mladenovic, apoi a jucat a doua ei finală la Roland Garros, fiind învinsă în trei seturi de Jeļena Ostapenko. Pe 7 octombrie a devenit numărul 1 mondial, fiind prima jucătoare de tenis din România clasată pe locul 1 WTA.

ADVERTISEMENT

Primul titlu de Grand Slam pentru Simona

Simona începe perfect anul 2018, câștigând turneul de la Shenzen, 6-1, 2-6, 6-0 cu Katerina Siniakova. S-a impus și la proba de dublu de la turneul chinez alături de Irina-Camelia Begu, învingând în ultimul act perechea Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova. În iunie, Simona Halep reușește să câștige prima sa finală de Grand Slam, la Roland Garros, învingând-o pe Sloane Stephens, numărul 10 mondial la acea vreme, cu 3-6, 6-4, 6-1. Astfel, Simona câștigă al 18-lea turneu WTA din carieră și primul de Grand Slam.

ADVERTISEMENT
Tags: