Așadar, POT s-a asociat deja cu Călin Georgescu și este considerat a fi partidul lui Călin Georgescu. În aceste condiții, toată lumea se întreabă ce scor va face acest partid la alegerile parlamentare de pe 1 decembrie. FANATIK vă ține la curent cu aceste cifre, în momentul în care apar rezultatele exit poll-urilor.
POT intră în Parlament, toate sondajele şi exit poll-urile dau Partidul Oamenilor Tineri, cate îl susține deschis pe Călin Georgescu la preşedinţie, peste pragul de 5% din voturi, ceea ce înseamnă că fotoliile de parlamentari vor fi ocupate şi de oamenii POT.
Conform ultimelor date exit poll, Partidul Oamenilor Tineri – POT, ce-l susţine pe Călin Georgescu, este foarte aproape să intre în Parlamentul României, fiind peste limita de 5% necesară pentru a prinde fotoliile de parlamentari. Datele se referă strict la votanţii din ţară, la care se vor asigura voturile masive din diasporă, ceea ce va întări poziţia POT în clasamentul final al alegerilor.
Primele date de tip exit poll de la alegerile parlametare arată, conform stiripesurse, ca noua formaţiune e în cărţi pentru a intra în Parlamentul României. Partidul care-l susţine pe Călin Georgescu are nevoie de 5% din voturi pentru a atinge pragul necesar pentru a avea parlamentari în Camera Deputaţilor şi Senatul României
Ce este, însă, Partidul Oamenilor Tineri? Înființat de deputatul Anamaria Gavrilă, intrată în Parlament în 2020 pe listele AUR, partidul POT nu este momentan vizibil pe scena politică din România. Sau, cel puțin nu era, pentru că impactul avut de Călin Georgescu are toate șansele să transmită din această energie către POT.
Desigur, partidul s-ar putea ridica tot pe Tik Tok, acolo unde Călin Georgescu a ajuns vedetă și a convins 2 milioane de oameni să-l voteze. Așa cum au observat deja specialiștii care analizează TikTok, Anamaria Gavrilă a fost destul de prezentă în ultima perioadă pe Tik Tok și a făcut live-uri de ore întregi în care a discutat cu oamenii.
Cu toate acestea, Călin Georgescu a anunțat mereu că este și va rămâne independent. Cert e că acest partid a cunoscut deja o creștere masivă în căutările Google și pe platformele sociale, lucru de înțeles în contextul asocierii cu Călin Georgescu.
Deși e un partid nou, aparent necunoscut, POT a obținut deja la alegerile locale primele rezultate notabile. Așadar, POT are 11 mandate de consilier local și 18 mandate de primar, însă la alegerile europarlamentare nu a avut candidați.
Anamaria Gavrilă a fost aleasă deputat de Hunedoara și acum face parte din grupul parlamentar de deputați neafiliați, după ce a părăsit AUR pe 21 septembrie 2021. Este sau a fost, totodată, membră a comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale (din apr. 2022).
De asemenea, în subcomisia pentru drepturile copilului, comisia pentru afaceri europene (februarie 2021 – aprilie 2022), comisia pentru buget, finanțe și bănci (martie – septembrie 2021) și comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare (în perioada februarie – martie 2021)
”Misiunea de România este să lăsăm o țară mai bună, în care românii trăiesc în armonie, prosperitate și cu demnitate pe plan internațional. Prin implementarea practică a valorilor creștine fundamentale: iubirea, dăruirea, iertarea, acceptarea și cultivarea potențialului uman specific fiecăruia dintre noi, vom atinge nu doar bunăstarea materială, ci și armonia”, transmit reprezentanții partidului.
De asemenea, acest partid promovează ”valorile și interesele naționale și militează pentru respectarea suveranității naționale, a independenţei şi a unităţii statului de drept, a integrităţii teritoriale, a ordinii de drept şi a principiilor democraţiei constituţionale”.
POT participă la alegerile parlamentare și are 9 candidați în circumscripția București, 3 la Senat și 6 la Camera Deputaților. Rămâne de văzut ce se va întâmpla dacă POT va obține un scor foarte bun, pentru că având doar 9 candidați procentele ”extra” vor fi redistribuite la celelalte partide.