News

Câte zile libere vom avea, de fapt, de Rusalii. Câte ne mai rămân până la final de an

Câte zile libere vom avea, de fapt, de Rusalii? Iată de câte alte libere ne vom mai bucura până la finalul acestui an.
20.06.2024 | 08:08
Cate zile libere vom avea de fapt de Rusalii Cate ne mai raman pana la final de an
Câte zile libere vom avea, de fapt, de Rusalii. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Câte zile libere vor avea angajații de Rusalii, de fapt și câte mai rămân până la final de an? Unii români sunt mai norocoși decât alții și vor avea parte de o minivacanță în perioada următoare.

Câte zile libere vom avea, de fapt, de Rusalii

Se apropie Rusaliile, o sărbătoare extrem de importantă din Calendarul Ortodox. Iar la fel ca și în alte astfel de zile, care au cruce roșie, românii nu muncesc. Și totuși câte zile libere se dau de Rusalii?

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că toți angajații așteaptă astfel de libere. Iar din fericire, românii se bucură din plin de ele. De altfel și cei care lucrează în Spania au avantaje similare când vine vorba de sărbători legale.

Când pică Rusaliile anul acesta și câte zile libere la stat sunt oferite? Înainte de toate amintim că Rusaliile mai sunt cunoscute și ca Pogorârea Sfântului Duh sau Coborârea Sfântului Spirit.

ADVERTISEMENT

Practic această sărbătoare marchează momentul biblic al Pogorârii Duhului peste apostoli și înființarea Bisericii Creștine. Iar Rusaliile sunt unele dintre cele mai vechi sărbători creștine, la fel ca și Paștele.

Ambele sărbători sunt strâns legate una de cealaltă, Rusaliile fiind sărbătorite la 50 de zile distanță de la Paște. Acesta este și motivul pentru care niciuna dintre sărbători nu are o dată fixă. Anul acesta, Rusaliile pică pe 23 și 24 iunie.

ADVERTISEMENT

Câte ne mai rămân până la final de an

Asta înseamnă că ele vor pica într-o zi de duminică și de luni. Câte zile libere vom avea, de fapt, de Rusalii? Având în vedere că una dintre zile pică în weekend, angajații vor avea liber doar luni, 24 iunie. Câte zile libere mai rămân până la finalul anului?

În total, în 2024, angajații s-au bucurat de 18 zile libere de la stat. Șapte dintre ele însă, fie au picat în weekend, fie vor pica în următoarele luni de zile. De altfel asta se întâmplă și în cazul primei zi de Rusalii. Vara aceasta, următoarele zile libere sunt luna august.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului și cea de a doua zi, 16 august. Vorbim despre zilele de joi și vineri, pe care românii le pot unii cu weekend-ul și pot avea o minivacanță. Următoarele zile libere de la stat sunt de abia la final de toamnă.

Mai exact, este vorba despre ziua de 30 noiembrie, când e sărbătorit Sfântul Andrei și 1 decembrie, Ziua Marii Uniri. Ambele zile pică însă sâmbătă și duminică. Românii mai au liber și pe 25 decembrie, de Crăciun, într-o zi de miercuri, dar și în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie.

ADVERTISEMENT