News

Câte zile libere vor avea, de fapt, românii de Sfânta Maria. Surpriză uriașă în 2021!

Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine pentru care românii primesc o zi liberă de la stat atunci când pică în timpul săptămânii.
14.08.2021 | 15:24
Cate zile libere vor avea de fapt romanii de Sfanta Maria Surpriza uriasa in 2021
Câte zile libere vor avea, de fapt, românii de Sfânta Maria. Surpriză uriașă în 2021! Sursa foto: doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Potrivit legislației în vigoare România beneficiază de 15 zile libere și nelucrătoare, una dintre acestea fiind ziua de 15 august, când credincioșii cinstesc Adormirea Maicii Domnului.

Din păcate, anul acesta sărbătoarea pică în weekend. Mai exact, românii vor cinsti trecerea Fecioarei Maria din această lume într-o zi de duminică, atunci când oricum sunt liberi.

ADVERTISEMENT

Adormirea Maicii Domnului, zi liberă de la stat. Când pică sărbătoarea

În momentul de față, nu există nicio informație care să arate că angajații vor primi liberă ziua următoare, cea de luni, așa cum s-a procedat în trecut și la alte sărbători legale.

Concret, weekend-ul în care credincioșii vor pomeni Adormirea Maicii Domnului va fi unul normal, cu cele două zile libere clasice.

ADVERTISEMENT

Legat de zilele libere de care românii mai beneficiază până la finalul anului 2021 trebuie să știți că mai sunt numai patru. Este vorba de Sfântul Andrei, pomenit pe 30 noiembrie, cât și Ziua Națională a României, pe 1 decembrie.

„În România există în acest moment doar 11 zile libere consacrate prin lege în afară sărbătorilor de duminică (…), țară noastră fiind printre țările cu cele mai puține zile declarate legal nelucrătoare.

ADVERTISEMENT

O sărbătoare atât de mare ca cea din 30 noiembrie, cu semnificații atât de profunde pentru neamul românesc, ar trebui să fie marcată în mod solemn!”, este unul dintre argumentele aduse de inițiatori legii ca 30 noiembrie să fie declarată zi liberă, scrie legislatiamuncii.manager.ro.

Weekend prelungit la finalul lunii noiembrie, de Sfântul Andrei?

Autoritățile ar putea lua decizia să prelungească weekend-ul având în vedere că aceste două sărbători cad în zilele de marți, respectiv miercuri. În această situație ziua de luni, 29 noiembrie, ar putea fi liberă.

ADVERTISEMENT

În cazul în care se ia această decizie angajații de la stat se vor bucura de cinci zile libere, de sâmbătă până miercuri, autoritățile luându-și revanșa pentru alte sărbători căzute în weekend.

Următoarele două zile libere și ultimele din 2021 sunt prima și a doua zi de Crăciun, 25 și 26 decembrie, doar că și aici nașterea Mântuitorului Isus Hristos are loc tot în weekend, sâmbătă.

Așadar, românii vor fi oricum liberi pentru sărbătoarea Crăciunului, anul acesta angajații bucurându-se de 15 zile de la stat, 8 dintre ele picând la sfârșit de săptămână.

ADVERTISEMENT