Life

Câte zile poate fi păstrat laptele după ce a fost deschisă sticla. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine

Câte zile poate fi păstrat laptele după ce a fost deschisă sticla. Există o greșeală pe care o fac mulți români în acest caz.
27.11.2022 | 10:28
Cate zile poate fi pastrat laptele dupa ce a fost deschisa sticla Greseala uriasa pe care o fac multe gospodine
Câte zile poate fi păstrat laptele după ce a fost deschisă sticla. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Câte zile poate fi păstrat laptele în frigider după ce am deschis sticla. Mulți fac o greșeală uriașă când vine vorba de acest lucru.

Câte zile poate fi păstrat laptele după ce a fost deschisă sticla

Data de expirare înscrisă pe ambalaj este una, dar timpul de păstrare în frigider după deschidere este cu totul altceva.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă aveai impresia eronată că laptele poate fi consumat până la termenul său de expirare, deși sticla a fost deschisă de mult timp, iată că greșeai.

Adevărul este că laptele mai poate fi consumat doar trei sau patru zile de la momentul deschiderii și a păstrării în frigider.

ADVERTISEMENT

Mai mult, foarte important este și tipul de lapte pe care îl ai, pentru că în funcție de acesta diferă și numărul de zile cât poate fi ținut în frigider.

Ce tip de lapte ai în frigider. Cât mai poate fi consumat, de fapt

Laptele crud trebuie consumat cel mai repede, adică în cel mult 48 de ore. Ideal ar fi ca acest tip de lapte să fie consumat imediat.

ADVERTISEMENT

Acesta este cel mai natural, direct de la sursă, dar nu este pentru toată lumea pentru că poate crea probleme de sănătate.

Laptele pasteurizat este cel mai sigur pentru consum față de cel proaspăt. Acesta este obținut prin fierberea la temperaturi extrem de mari. Data lui de expirare este de două luni. Poate fi consumat în decurs de câteva zile de la deschidere.

ADVERTISEMENT

Laptele UHT este cel mai cunoscut în Europa. El poate fi păstrat în afara frigiderului, pentru că rezistă și la aceste temperaturi.

Poate fi consumat în decurs de circa o săptămâna sau chiar mai mult de la deschiderea sticlei.

Laptele sterilizat este cel care a suferit un proces mai agresiv de sterilizare. Poate fi păstrat și șase luni de la data sa de expirare, dacă nu a fost deschis.

ADVERTISEMENT