Life

Câte zile poți să păstrezi iaurtul în frigider după ce l-ai deschis. Mulți români nu țin cont de asta

Specialiștii ne spun cu exactitate câte zile putem să păstrăm iaurtul în frigider după ce l-am deschis. Când nu mai este bun de consum.
10.07.2024 | 00:24
Cate zile poti sa pastrezi iaurtul in frigider dupa ce lai deschis Multi romani nu tin cont de asta
Iaurtul rezistă în frigider mai multe zile după ce a fost desfăcut. După cât timp nu mai este bun de consum. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată câte zile poți să păstrezi iaurtul în frigider după ce l-ai deschis? Specialiștii vin cu explicații extrem de prețioase de care cetățenii trebuie să țină cont pentru a nu avea probleme de sănătate.

Iaurtul rezistă în frigider mai multe zile după ce a fost desfăcut. După cât timp nu mai este bun de consum

Cei mai mulți dintre români nu știu cât rezistă un iaurt desfăcut în frigider. Din acest motiv aruncă banii pe fereastră în fiecare lună, asta pentru că au tentația să arunce la coșul de gunoi produsele odată desfăcute.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți oameni au lactate în casă, iar astfel de produse ajung să nu mai fie bune pentru consum destul de rapid. Un iaurt desfăcut, odată introdus în frigider, poate avea o durată de viață mult mai lungă.

Mai exact, după deschiderea unui recipient, iaurtul poate rezista în frigider între 7 și 14 zile. Specialiștii spun că, pentru a-i prelungi durata de valabilitate, recipientul trebuie închis ermetic. Asta pentru a preveni expunerea la aer.

ADVERTISEMENT

Fiecare dintre noi obișnuiește să aibă o anumită temperatură în interiorul frigiderului. Este fundamental să mențineți iaurtul la o temperatură constantă de aproximativ 4 grade Celsius.

Numai în aceste condiții poate fi încetinită creșterea microorganismelor. În plus, iaurtul își păstrează prospețimea inițială. În unele cazuri, aditivii și conservanții din unele mărci pot să prelungească perioada de valabilitate.

ADVERTISEMENT

Adăugate în unele tipuri de iaurt-uri, probioticele acționează ca niște conservanți naturali, contribuind la longevitatea produsului. E important de spus că citirea atentă a etichetei vă poate oferi informații suplimentare despre termenul de valabilitate specific al iaurtului.

Cel mai mult rezistă, după ce a fost deschis, iaurtul greces, datorită consistenței sale mai groase. Mai exact, odată desfăcut și pus în frigider, acest tip de iaurt mai poate fi consumat și până la două săptămâni, conform csid.

ADVERTISEMENT

Există și cetățeni care vor să știe cât timp mai pot consuma iaurt după ce a expirat. Vestea este una bună. Trebuie să știți că vă mai puteți bucura de acest produs între 1 și 3 săptămâni de la data expirării imprimate pe ambalaj.

ADVERTISEMENT