News

Categoria de români în rândul căreia nu au fost înregistrate cazuri de coronavirus. Ce spun autoritățile

19.04.2020 | 13:03
Categoria de romani in randul careia nu au fost inregistrate cazuri de coronavirus Ce spun autoritatile
ADVERTISEMENT

O categorie de români nu a fost afectată sub nicio formă de pandemia de coronavirus și nu a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire.

Categoria de români în rândul căreia nu au fost înregistrate cazuri de coronavirus

Conform Agerpres, categoria de români unde nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus este aceea a persoanelor private de libertate.

ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a informat, sâmbătă, că, până la acest moment, în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în rândul deţinuţilor.

”În ceea ce priveşte priveşte personalul angajat, vă comunicăm faptul că sistemul penitenciar raportează un singur caz confirmat pozitiv, la Penitenciarul Spital Dej (situaţie comunicată public în data de 08.04.2020, de autorităţile competente)”, se arată în comunicatul ANP.

ADVERTISEMENT

Deținuții au acces la transmiterea slujbelor religioase

”Ca urmare a derulării anchetei epidemiologice, testele efectuate celorlalţi angajaţi ai unităţii au relevat rezultate negative. În continuare, întreg personalul unităţilor subordonate beneficiază de echipamente de protecţie şi materiale igienico-sanitare, şi aplică metodologia de prevenţie stabilită la nivel de sistem”, se mai arată în comunicat.

În contextul sărbătorilor pascale, prin raportare la constrângerile situaţiei epidemiologice, ANP aplică şi susţine măsurile de menţinere a legăturii persoanelor custodiate cu mediul de suport.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se realizează prin utilizarea, la nivel maxim, a posibilităţilor de comunicare la distanţă (suplimentarea dreptului la comunicări online, majorarea duratei şi numărului de convorbiri telefonice) şi de informare (prelungirea intervalului de difuzare a semnalului TV).

De asemenea, în vederea respectării demnităţii umane, administraţiile locurilor de deţinere facilitează transmiterea slujbelor religioase, atât prin valorificarea infrastructurii disponibile la nivelul unităţilor subordonate, cât şi prin extinderea posibilităţilor de a urmări transmisiunile din grila programelor de televiziune recepţionate.

ADVERTISEMENT

Un deținut în vârstă de 41 de ani, condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat și care executa pedeapsa în regim deschis, a evadat sâmbătă după-amiază din Secția Exterioară Movila Vulpii a Penitenciarul Ploiești.

ADVERTISEMENT