News

Categoriile care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare! Mai mulți bugetari au primit vestea cea mare

07.05.2020 | 19:09
Categoriile care beneficiaza de reducerea varstei de pensionare Mai multi bugetari au primit vestea cea mare
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă categoriile care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare! Concret, în acest moment, mai mulți bugetari au primit o veste uriașă, o veste de care se pot bucura imediat.

Categoriile care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare!

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede posibilitatea de a beneficia de reducerea vârstei de pensionare şi personalul din sistemul de apărare.

ADVERTISEMENT

Vorbim de cei care au fost trecuți în rezervă sau în cazul cărora raportul de serviciu a încetat ca urmare a reorganizării unităţii şi reducerii unor funcţii.

Mai mulți bugetari au primit vestea cea mare

Proiectul modifică Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat şi a fost iniţiat de deputatul liberal Florin Roman. „De reducerea vârstei standard de pensionare beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care, la data depunerii cererii de pensionare, îndeplinesc condiţiile de vechime (…)

ADVERTISEMENT

şi care se regăsesc în una din următoarele situaţii: 1. au fost trecuţi în rezervă în conformitate cu art. 45 alin. (1) lit. a), b), e), g) şi h) din Legea nr. 384/2006, cu modificările şi completările ulterioare;

2. au fost trecuţi în rezervă ori le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile acestora, ca urmare a reorganizării unităţii militare sau a reducerii unor funcţii din statele de organizare(…)

ADVERTISEMENT

(…) precum şi pentru alte motive ori nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale”,  se arată în textul adoptat de deputaţi.

Mai mult de atât, Florin Roman, cel care a făcut această propunerea legislativă spune că aceasta ar putea elimina o discriminare existentă cu privire la militarii rezervişti în raport cu militarii aflaţi în prezent în activitate.

ADVERTISEMENT

De remarcat că pentru acest proiect de lege, Camera Deputaţilor reprezintă for decizional.

 

 

Tags: