News

Cățel născut cu 6 picioare și 2 cozi în SUA. Cum arată ”miracolul Skipper”. Video

25.02.2021 | 19:22
Catel nascut cu 6 picioare si 2 cozi in SUA Cum arata miracolul Skipper Video
ADVERTISEMENT

Miracol medical în lumea veterinară din SUA. Un cățel s-a născut cu 6 picioare și 2 cozi la spitalul veterinar Neel din statul Oklahoma.

Imaginile cu micuțul și drăgălașul Skipper, așa cum l-au numit cei de la unitatea medicală dedicată animalelor din statul american, fac deja înconjurul internetului.

ADVERTISEMENT

Cățelul s-a născut cu 6 picioare și 2 cozi, în mod natural, alături de cei 8 frați ai săi din părinți de rase diferite.

Cățel născut cu 6 picioare și 2 cozi în SUA. Cum arată ”miracolul Skipper”

Un cățeluș din Oklahoma sfidează toate regulile medicale și reușește să supraviețuiască fără probleme, deși s-a născut cu caracteristici diferite față de câinii normali.

ADVERTISEMENT

Patrupedul Skipper, așa cum l-au numit cei de la centrul medical veterinar unde a venit pe lume, nu numai că s-a născut în timpul furtunii record de iarnă de săptămâna trecută, dar are și caracteristici extraordinare: 2 cozi și 6 picioare.

”Acesta este un miracol pe nume Skipper. În adevăratul sens al cuvântului”, a scris spitalul veterinar Neel din statul Oklahoma pe pagina oficială de Facebook. Acesta este primul cățel din lume care se naște cu această malformație.

ADVERTISEMENT

”Bănuim că ea a supraviețuit mai mult decât orice alt câine…cu combinația ei de malformații congenitale”, au mai scris angajații spitalului. Potrivit acestora, cercetările publicate nu arată că un câine cu aceste malformații s-a născut și a supraviețuit în lumea până în prezent.

Care sunt șansele de supraviețuire ale câinelui

Skipper este o combinație între un border collie și un ciobănesc australian și s-a născut în 16 februarie alături de alți 8 căței, potrivit CBS News.

ADVERTISEMENT

În ciuda afecțiunilor extrem de rare, Skipper pare un câine sănătos. ”Organele lui par să fie în stare bună. Toată picioarele se mișcă și reacționează la stimuli la fel ca orice alt cățeluș sănătos”, a mai arătat postarea medicilor, potrivit paginii de Facebook.

Sursa citată notează că micuțul câine ar putea avea nevoie de terapie fizică și ajutor pentru mobilitate pe măsură ce înaintează în vârstă.

”Vom continua să îi studiem afecțiunile, să îi monitorizăm dezvoltarea și să o ajutăm pe Skipper să nu aibă dureri și să fie confortabilă pentru tot restul vieții ei”, au adăugat medicii veterinari.

Cel mai probabil, Skipper a făcut parte dintr-un set de gemeni în pântecele mamei, ”iar atunci când ovulul fertilizat a încercat să se separe, nu a reușit în totalitate”, a explicat dr. Tina Neel, proprietarul spitalului veterinar.

ADVERTISEMENT
Tags: