Căţelul-erou a salvat un bebeluş, după ce casa a luat foc. Patrupedul a murit în urma incendiului

O familie din oraşul Baltimore trece prin clipe dificile, după ce casa le-a fost cuprinsă de flăcări. O fetiţă de doar opt luni a fost la un pas de moarte, însă căţelul familiei a ocrotit-o în timpul incendiului şi i-a salvat viaţa.

Erika Poremski tocmai ajunsese acasă, atunci când a văzut că locuinţa este cuprinsă de flăcări. În interior se aflau fiica ei, Viviana, în vârstă de şase luni, dar şi Polo, căţelul familiei de şase ani.

„Am tot încercat să intru. Era sus, însă fumul era atât de dens, încât nu puteam să ajung”, a povestit Erika, pentru CBS News. Ea a suferit arsuri la mână şi în zona feţei, în urma încercărilor ei de a intra în casă şi de a-şi salva copilul.

Femeia a fost nevoită să aştepte sosirea pompierilor pentru a ajunge la fiica ei. Aceştia au fost surprinşi când au intrat în camera bebeluşului, unde au găsit căţelul peste trupul copilului. Mama fetiţei crede că patrupedul ar fi putut să iasă în siguranţă din casă, însă a decis să rămână în casa cuprinsă de flăcări şi să apere trupul bebeluşului.

Căţelul nu a supravieţuit incendiului, însă Viviana a scăpat cu răni minore. În urma acestui incendiu, Erika Poremski a deschis o pagină pentru donaţii, iar până acum s-au strâns deja 17.000 de dolari.

sursa: libertatea.ro