ADVERTISEMENT
News

Câți angajați din școli vor să se vaccineze anti-Covid? Ministrul Educației: ”Ar însemna o creștere a siguranței”

Autor: Robert Cristea | 12.01.2021 | 15:39
Câți angajați din școli vor să se vaccineze anti-Covid? Ministrul Educației: ”Ar însemna o creștere a siguranței”
Câți angajați din școli vor să se vaccineze anti-Covid? Ministrul Educației: ”Ar însemna o creștere a siguranței

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți câți angajați din școli ar dori să se vaccineze împotriva Covid-19. Rezultatul sondajului făcut în randul profesorilor nu condiționează decizia de deschidere a școlilor din data de 8 februarie, transmite ministrul.

ADVERTISEMENT

Datele parțiale arată că în multe unități de învățământ circa 66% dintre angajați doresc să primească serul care oferă o protecție mai bună contra coronavirusului.

”Avem multe unități de învățământ preuniversitare care s-au situat în prima perioadă undeva pe la 66%, deci 2 din 3 angajați doresc să se vaccineze,” a spus Cîmpeanu pentru Libertatea.

Ministrul Educației: 66% din angajații din școli vor să se vaccineze anti-Covid

Sorin Cîmpeanu a precizat că sunt și școli unde intenția este mai scăzută și că numărul de profesori care se vor vaccina nu afectează decizia de deschidere a școlilor din data de 8 februarie.

ADVERTISEMENT

„Cu siguranță avem date parțiale. Sunt situații în care, dau exemplul unei universități, în primele 40 de minute de la deschiderea platformei raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotrivă. Avem multe unități de învățământ preuniversitare care s-au situat în prima perioadă undeva pe la 66%, deci 2 din 3 angajați doresc să se vaccineze.

Avem și situații unde rata este mai scăzută. Nu o sa mă antepronunț. S-au făcut sondaje pe eșantioane limitate. Pe data de 15 ianuarie la orele 16 vom avea rezultatul exact al interogării cu privire la disponibilitate de vaccinare a fiecăruia dintre cei 340.000 de angajați ai sistemului de învățământ din România”, a declarat ministrul educației.

„Acest rezultat nu condiționează deschiderea școlilor. Dar fiecare profesor care se va vaccina ar insemna o creștere a siguranței în școli pentru elevi și profesori”, a mai spus Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educaţiei a anunțat că la sfârșitul lunii ianuarie vom afla mai exact când are loc redeschidere școlilor și în ce scenarii se va face acest lucru.

Factorul decisiv în luarea unei decizii va fi rata de infectare. Se vor analiza mai multe variante.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!