Andreea Ignat este marea câștigătoare de la Chefi la Cuțite, sezonul 14. Juriul a fost impresionat de preparatele ei, motiv pentru care a reușit să pună mâna pe marele premiu.
Marea finală a show-lui culinar de la Antena 1 a adus-o în prim-plan pe Andreea Ignat, tânăra care a lăsat juriului o impresie mai mult decât bună.
Preparatele sale pline de gust au fost foarte apreciate pe parcursul emisiunii, iar finala i-a adus marele câștig. Încă de la început aceasta a impresionat jurații cu mâncărurile sale, dar și cu povestea sa de viață.
Are 35 de ani, iar până la această vârstă a fost nevoită să treacă prin situații mai puțin plăcute. Momentele grele au format-o ca om și au învățat-o să aprecieze mai mult viața, spune ea.
Andreea a povestit în cadrul emisiunii că a fost părăsită de iubit în Mexic, în urmă cu mai mulți ani. A experimentat și dormitul sub cerul liber în lipsa banilor pentru chirie și a reușit să își deschisă o afacere în orașul natal.
„Am fost plecată în Mexic timp de doi ani. Am vrut să ajung în State și am plecat cu prietenul meu la vremea aceea. Am renunțat la facultate și mi-am luat inima în dinți și am zis că vrem ceva mai mult. El a locuit acolo timp de 7 ani, eu eram la facultatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.
După un an am zis că nu e de mine, plec. Doar că el s-a răzgândit între timp și voia Australia, eu nu voiam. În Mexic s-a răzgândit că au venit vizele de Australia între timp. Nu m-a ținut nimic în Mexic, eu am vrut să plec acasă. M-a ținut faptul că am rămas fără acte.
M-am trezit dimineață singurică, cumva fără acte și cu jumătate din bagaje luate. Am sunat la poliție, mi-au zis că nu pot să declar că mi-a furat cineva ceva. Spaniola mea era groaznică pe vremea aceea și nu au vrut să-mi ia declarație că s-au furat actele.
Chiar dacă voiam nu mai puteam pleca pentru că trebuia să ajung în Capitală și să-mi fac pașaport nou și buletin la Ambasadă și nu aveam cum să mă duc singură, blondă, într-un autocar până în Mexico City ca să-mi rezolv actele.
Erau zile când chiria expirase și nu mai aveam unde să locuiesc și atunci m-am descurcat, mai dormeam pe plajă, era cald. Nu am avut o perioadă acoperiș.
E un lucru bun, a fost o poveste cu happy ending că m-a format omul care sunt astăzi pentru că am cunoscut oamenii potriviți are au fost acolo pentru mine atunci când nu aveam nimic. Am cunoscut o doamnă și m-a luat sub aripa ei”, a povestit câștigătoarea Chefi la Cuțite în cadrul emisiunii.
Pasiunea ei pentru cofetărie a făcut-o să își deschidă un bistro în orașul natal. Afacerea merge foarte bine, iar clienții vin cu duiumul să guste din faimoasele eclere ale tinerei.
„Era coadă afară… Pe timpul pandemiei, am început să facem eclere, care au fost foarte apreciate. O prietenă de-ale noastre, care se mutase la Cluj, a început să posteze pe rețelele sociale despre eclerele noastre.
Ne-a ajutat, pentru că așa am început să avem comenzi de la Cluj și a trebuit să găsim o cale să ajungem acolo cu produsele, întrucât cerere exista.
Am reușit să deschidem și acolo o locație și a fost un succes incredibil: lumea stătea la coadă în fața vitrinei goale. A fost o nebunie: în pandemie livram eclere cu mașini închiriate și afară era coadă”, a mai spus aceasta.