News

Câți ani de închisoare a primit bărbatul care și-a omorât soția în spitalul de urgență din Piatra Neamț

10.03.2021 | 08:19
ADVERTISEMENT

Bărbatul care şi-a ucis soţia în spital de urgență din Piatra Neamț a fost condamnat la ani grei de închisoare. Totuși, ținând cont că a luat o viață, pedeapsa poate fi considerată prea mică.

Dumitru Sebastian Patriche şi-a înjunghiat mortal soţia pe 10 ianuarie 2020 în incinta SJU Piatra-Neamţ. Acesta fost în sfârșit condamnat marți, 9 martie 2021, de magistraţii Tribunalului Neamţ.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au stabilit că criminalul trebuie să plătească și daune morale de 375.000 de euro fiului său şi al victimei, 187.500 de euro mamei victimei şi câte 10.000 de lei daune materiale, potrivit news.ro.

Bărbatul care și-a ucis soția în spitalul de urgență din Piatra Neamț a primit 24 de ani de închisoare

Bărbatul a fost condamnat pentru omor calificat la 24 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

ADVERTISEMENT

Ucigașul trebuie să plătească daune morale apropiaților victimei. De asemenea, SJU Piatra-Neamţ trebuie să achite, ca parte responsabilă civilmente, 125.000 de euro daune morale fiului şi 62.500 de euro daune morale mamei victimei.

De ce și-a omorât soția?

Pe 10 ianuarie 2020, Dumitru Sebastian Patriche a venit la SJU Piatra-Neamţ, înarmat cu un cuţit cu lama de 22 centimetri, cu scopul de a se răzbuna pe soţia lui, cu care se afla în divorţ.

ADVERTISEMENT

Victima lucra ca asistentă-şefă în spital şi câştigase prin concurs postul de director de îngrijiri al unităţii medicale. Aceasta se afla în biroul său în momentul în care soțul a intrat peste ea şi a înjunghiat-o de mai multe ori. Femeia a murit pe loc iar autorul a fugit de la faţa locului.

Criminalul a fost prins de poliţişti imediat şi pus sub acuzare de procurori pentru omor calificat.

ADVERTISEMENT

Acesta a cerut încadrarea faptei din omor calificat în omor, ceea ce ar fi însemnat o limită inferioară a pedepsei maxime, dar solicitarea a fost respinsă.

ADVERTISEMENT
Tags: