News

Câți ani de închisoare a primit o femeie care și-a vândut fiica de 12 ani pentru 4.000 de euro. Decizia e definitivă

O femeie din Spania care și-a vândut fiica de 12 ani pentru 4.000 de euro își va petrece următoarea perioadă a vieții după gratii, pentru gestul său.
02.03.2024 | 15:36
Cati ani de inchisoare a primit o femeie care sia vandut fiica de 12 ani pentru 4000 de euro Decizia e definitiva
Câți ani de închisoare a primit o femeie care și-a vândut fiica de 12 ani pentru 4.000 de euro. Decizia e definitivă. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Justiția din Spania nu a avut milă de această individă, care în urmă cu mai mulți ani și-a vândut fiica de 12 ani pentru 4.000 de euro. Femeia avea atunci nevoie disperată de bani, pentru a-și plăti o datorie, astfel că a decis să își vândă fiica.

Câți ani de închisoare a primit o femeie care și-a vândut fiica de 12 ani pentru 4.000 de euro

Pentru gestul său, femeia a primit o sentință de 17 ani și jumătate de închisoare cu executare. Conform Adevărul, femeia făcuse apel, însă Camera Civilă și Penală a Curții Superioare din Andaluzia a respins acest apel și a menținut hotărârea Curții Provinciale din Cordoba.

ADVERTISEMENT

Așadar, femeia va petrece aproape 18 ani după gratii, fiind acuzată de agresiune sexuală și trafic de persoane. Anchetatorii au stabilit că victima, o copilă de 12 ani, locuia într-o tabără de romi într-un teren viran din Cordoba.

Fata a fost vândută pentru 4000 de euro, după care a fost obligată să se căsătorească și să întrețină relații sexuale cu un tânăr de 17 ani. Conform presei din Spania, cazul a șocat opinia publică din această țară.

ADVERTISEMENT

După ce au bătut palma asupra prețului, copila care avea atunci doar 11 ani a fost dusă cu forța în casa noului soț, la 100 de kilometri distanță. Acolo a suferit abuzuri sexuale și fizice ”de neimaginat”, astfel că fata și-a sunat mama și a rugat-o să o cheme acasă, însă noua sa familie a cerut 10.000 de euro drept răscumpărare.

Poliția spaniolă a intrat pe fir și a demarat o anchetă, astfel că ”noua familie” s-a panicat și a trimis-o pe fată înapoi de unde venise, la părinți. Acolo o așteptau deja oamenii legii care au preluat-o și au pus-o sub protecție socială, în timp ce părinții său au fost arestați.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au declarat pentru presă că cei din familia soțului ”o insultau, o amenințau, o loveau în mod constant și o forțau să facă sex”. Conform rechizitoriului, mama fetiței e vinovată că și-a vândut copilul minor, însă au primit ani grei de închisoare și restul persoanelor implicate îna cest caz.

Soțul femeii care și-a vândut fata, dar și soțul fetiței de 12 ani, împreună cu întreaga sa familie, vor sta după gratii cel puțin 12 ani. Mai mult, fata va primi 12.000 de euro despăgubiri morale din partea inculpaților.

ADVERTISEMENT

Căsătoriile între minori de etnie romă sunt o tradiție răspândită în Europa

Minora va rămâne în grija serviciilor sociale spaniole. Sub pretextul tradiției, căsătoriile între minori există și astăzi în comunitățile rome din Europa, în special în România. O spune chiar Daniela Irina Măgureanu, preşedintele Departamentului Femeilor Rom din Partida Romilor Pro-Europa Romania.

”Au ajuns la un număr foarte ridicat! Suntem în situaţia în care vedem că marea majoritate îşi mediatizează pe reţelele de socializare copiii în vârstă de trei, patru, cinci ani. Şi eu m-am înfiorat, vâzând asemenea barbarie. Este o crimă. Nici nu pot să-mi permit să pronunţ căsătorii timpurii.

Este ceva prea în afară de căsătorie. În primul rând sunt copii şi sunt foarte revoltată din cauza acestei  probleme. Vorbim de tradiţii. Astea nu sunt tradiţii. Eu, fiind o femeie rom tradiţională, vă pot spune că nu sunt recunoscute aceste căsătorii între copii conform legilor nescrise ale romilor”, a declarat Irina Daniela Măgureanu.

 

ADVERTISEMENT