Life

Câți ani trăiesc papagalii, de fapt. Ce se întâmplă dacă sunt ținuți doar în colivie

Ce perioadă supraviețuiesc papagalii, în realitate. Ce se petrece atunci când aceste păsări colorate stau numai în colivie.
31.05.2024 | 20:45
Cati ani traiesc papagalii de fapt Ce se intampla daca sunt tinuti doar in colivie
Ce perioadă supraviețuiesc papagalii, în realitate. Ce se petrece atunci când aceste păsări colorate stau numai în colivie. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Câți ani trăiesc papagalii, de fapt. Ce se întâmplă dacă sunt ținuți doar în colivie. Un studiu publicat în Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences arată care este motivul pentru care aceste animale au o durată mare de viață.

Ce perioadă supraviețuiesc papagalii, în realitate. Ce se petrece atunci când aceste păsări colorate stau numai în colivie

Ce perioadă supraviețuiesc papagalii, în realitate. Ce se petrece atunci când aceste păsări colorate stau numai în colivie. Ultimele cercetări demonstrează că aceste animale trăiesc mult datorită inteligenței care le caracterizează.

ADVERTISEMENT

Longevitatea este de cele mai multe ori asociată și cu o masă mare a corpului. Asta înseamnă că păsările de dimensiuni mai mari trăiesc, în medie, cu 5 ani mai mult decât cele mici. Speciile de dimensiuni medii trăiesc între 10 şi 15 ani, însă în cazuri excepționale ajung până la 20 de ani.

Cea mai longevivă rasă de papagali, recunoscută în toată lumea, este Cacadu. Această pasăre exotică trăiește între 40 și 60 de ani. Oamenii de știință spun că au existat și exemplare care au supraviețuit până la 100 de ani.

ADVERTISEMENT

Au ajuns la această vârstă cei care au fost crescuți în anumite grădini zoologice. În cazul în care papagalul din această specie este ţinut în captivitate, în colivie, trăieşte mai puţin, undeva între 30 și 50 de ani.

„Cacadu poate trăi până la 70 sau chiar 80 de ani în unele cazuri, dar cântărește doar 700-1000 de grame. Oamenii cântăresc de 100 de ori mai mult, dar trăiesc cu doar câteva decenii mai mult.  

ADVERTISEMENT

Acest lucru se datorează probabil faptului că pot zbura și pot scăpa de prădători”, a declarat Simeon Smeele, ecologist la Institutul Max Plank pentru Comportamentul Animalelor din Radolfzell, scrie Live Science.

Ce perioadă supraviețuiesc, în general, papagalii

Papagalii din rasa Amazon se numără, de asemenea, printre cele mai longevive păsări de pe pământ. Specialiștii transmit că pot trăi până la 50 de ani dacă sunt întreținuți și beneficiază de o alimentație corectă.

ADVERTISEMENT

Pasărea are nevoie de o colivie spaţioasă pentru a se putea desfăşura. Papagalii din rasa Kakapo supraviețuiesc până la 60 de ani, în timp ce păsările din rasa Ara ajung până la 30-50 dacă sunt ținute în captivitate.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Test de inteligență pentru genii. Doar cei cu mintea ageră pot găsi câinele...
Test de inteligență pentru genii. Doar cei cu mintea ageră pot găsi câinele ascuns din imagine în doar 7 secunde