News

Câți bani a ajuns să coste în 2022 o carte scrisă de Elena Ceaușescu. Suma nu este deloc mică

Prețul incredibil cu care se vinde o carte scrisă de Elenea Ceaușescu. ”Savanta de renume mondial” a lăsat în spate mai multe cărți și tratate de specialitate în chimie.
06.02.2022 | 07:03
Cati bani a ajuns sa coste in 2022 o carte scrisa de Elena Ceausescu Suma nu este deloc mica
Câți bani a ajuns să coste în 2022 o carte scrisă de Elena Ceaușescu. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Pe lângă aminitirile întunecate din Epoca de Aur, Elena Ceauşescu a lăsat în urma sa și câteva lucrări științifice și cărți publicate ca fiind ale ei. Soția fostului dictator era denumită ironic ”savant de renume mondial” în condițiile în care aceasta nu reușise să termine nici măcar clasa a patra.

Deși s-a tot cerut eliminarea numelui Elenei Ceaușescu din mai multe de lucrări științifice și cărți, la 32 de ani de la Revoluție, pe internet se poate găsi cartea cu titlul ”Cercetări în domeniul sintezei și caracterizării compușilor macromoleculari”.

ADVERTISEMENT

Prețul e destul de piperat. Cine vrea s-o lectureze pe fosta soție a lui Nicolae Ceaușescu trebuie să plătească cu minim 50% în plus față de prețul unor cărți prestigioase publicate de scriitori celebri. Față de multe romane populare, cartea Elenei Ceaușescu costă chiar dublu.

La 32 de ani de la Revoluție, o carte scrisă de Elena Ceaușescu se vinde la un preț destul de mare pe internet

Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu n-a putut divorța de Elena Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu

Născută într-o familie săracă din Dâmbovița, Elena Ceaușescu s-a mutat cu fratele ei la București, după absolvirea a patru clase primare. Sunt multe informații care atestă faptul că aceasta n-ar fi terminat nici clasa a patra. Ar fi luat medie de trecere doar la muzică, sport și lucru manual, așa că a fost declarată repetentă.

ADVERTISEMENT

În 1939 a intrat în rândurile Partidului Comunist din România, unde l-a întâlnit pe Nicolae Ceaușescu. Cei doi se căsătoresc în 1947 și rămân împreună până la execuția lor din 25 decembrie 1989.

Deși n-avea aproape niciun fel de educație, Elena Ceaușescu a ajuns să conducă destinele unui popor chinuit de soartă. Ea ar fi avut un rol important în multe din deciziile luate de fostul dictator.

ADVERTISEMENT

Elena Ceaușescu a primit o serie mare de distincții din partea multor țări și i-au fost acordate zeci de titluri și premii din partea unor instituții științifice importante ale lumii. Mai mult, aceasta a devenit doctor în chimie cu teza de doctorat ”Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”, redactată de alți savanți. În 1974, Elena Ceaușescu a fost aleasă ca membru titular al Academiei Române.

Pentru cei curioși sau pentru colecționari, pe site-ul Okazii.ro se poate găsi cartea cu titlul ”Cercetări în domeniul sintezei și caracterizării compușilor macromoleculari”. Cartea se vinde cu prețul de 75 de lei la care se va adăuga și prețul transportului.

ADVERTISEMENT

O carte de Chimie scrisă de Elena Ceaușescu se vinde cu 75 de lei pe internet, în 2022

Foto: colaj Fanatik

Cartea are 356 de pagini și a fost publicată în 1974. A fost editată de Academia R.S.R și Institutul Central de Cercetări Chimice din R.S.R.

Nu este singura opțiune disponibilă. Cei care se îndrăgostesc de scrisul soției fostului dictator pot încerca și cartea ”Noi cercetări în domeniul compușilor macromoleculari”. Aceasta a apărut în 1981 și are 414 pagini. În acest caz, colecționarii vor plăti 58 de lei plus transport.

Și pentru că doamna ”savant” era capabilă să creeze și în alte limbi, veți putea achiziționa și o carte scrisă în limba germană: ”Cercetări în Domeniul Chimiei și Tehnologiei Polimerilor. (Forschungen Im Bereich Der Chemie Und Technologie Der Polymere)”. Cartea se vinde cu 100 de lei.

ADVERTISEMENT