Sporturi

Câți bani a câștigat Bianca Andreescu după calificarea în finala US Open. Cel mai mare premiu din carieră

06.09.2019 | 10:32
Cati bani a castigat Bianca Andreescu dupa calificarea in finala US Open Cel mai mare premiu din cariera

Bianca Andreescu își continuă parcursul de vis din 2019. După titlurile de la Indian Wells și Rogers Cup, sportiva de 19 ani s-a calificat, la US Open 2019, în prima sa finală de Grand Slam din carieră. Pe lângă cea mai importantă performanță pe plan sportiv, jucătoarea din Canada a pus mâna și pe cel mai mare premiu din carieră.

Bianca Andreescu, cel mai mare premiu din carieră odată cu finala US Open

În careul de ași de la US Open 2019, Bianca Andreescu, locul 15 WTA, a trecut în două seturi, 7-6 (3), 7-5, de elvețianca Belinda Bencic, locul 12 WTA. Ultimul act de la New York înseamnă pentru Andreescu încasarea celui mai mare cec din carieră la profesioniști.

Până în martie 2019, Bianca Andreescu adunase din tenis abia 350,000 de dolari. Odată cu trofeul câștigat în primăvară la Indian Wells, sportiva canadiană cu origini românești a mai pus 1,354,000 de milioane la suma totală. Toamna a venit cu alte câștiguri substanțiale, odată cu un alt titlu important, la Rogers Cup, căruia i s-a adăugat un cec de peste 520,000 de dolari.

  • 2,4 milioane de dolari adunase Bianca Andreescu din câștiguri înainte de US Open

Odată cu accederea în finala US Open 2019, Bianca Andreescu își mai adaugă în vistierie suma de 1,9 milioane de dolari. Suma ar putea ajunge la 3,85 de milioane de dolari în cazul în care jucătoarea de 19 ani câștigă titlul la Flushing Meadows.

Bianca Andreescu - Serena Williams, finala 2019 de la US Open
Bianca Andreescu – Serena Williams, finala 2019 de la US Open. Sursa foto: wtatennis.com

Bianca Andreescu – Serena Williams, finala 2019 de la US Open

Pentru a-și îndeplini visul și a intra în posesia primului Grand Slam din carieră, Bianca Andreescu trebuie să treacă în finală de legenda Serena Williams. Americanca, aflată pe locul 8 WTA, s-a calificat în finală după un succes contra Elinei Svitolina (5 WTA), scor 6-3, 6-1.

Bianca Andreescu – Serena Williams va reprezenta repetarea finalei de la Rogers Cup din urmă cu o lună. Pe 10 august, Bianca a câștigat trofeul la Toronto după ce Serena a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări la scorul de 3-1 pentru canadiancă în setul inaugural.

Dacă pentru Bianca Andreescu ultimul act de la US Open va reprezenta prima finală de Grand Slam din carieră, Serena Williams va încerca să câștige cel de-al 24 titlu de Grand Slam din carieră pentru a deveni recordmena absolută din circuitul WTA.