Sporturi

Câţi bani a câştigat Darren Cahill din colaborarea cu Simona Halep

09.11.2018 | 22:27
Cati bani a castigat Darren Cahill din colaborarea cu Simona Halep

Darren Cahill a decis să îşi rezilieze înţelegerea cu Simona Halep, nr 1 WTA, deşi antrenorul australian câştiga o sumă foarte mare de bani din colaboarea cu jucătoarea de tenis în vârstă de 27 de ani.

Darren Cahill şi Simona Halep au început colaborarea în urmă cu aproximativ trei ani, dar cei doi au decis să meargă pe căi separate începând cu anul 2019. Antrenorul australian a fost cel care a anunţat că nu va mai continua să o pregătească pe Simona Halep, chiar dacă era plătit excelent de sportiva noastră.

Câţi bani a câştigat Darren Cahill din colaborarea cu Simona Halep

Darren Cahill încasa din colaborarea cu Simona Halep nu mai puţin de un milion de euro şi era unul dintre cei mai bine plătiţi tehnicieni din lumea tenisului, cel puţin în circuitul feminin, chiar dacă veniturile acestuia nu se compară cu cele ale lui Patrick Mouratoglou sau Nick Bollettieri. Astfel, antrenorul originar din Australia a primit de la Simona Halep trei milioane de euro în cei trei ani de colaborare.

Cel mai bine plătit antrenor din lumea tenisului este Patrick Mouratoglou, cel care o pregăteşte pe Serena William. Acesta a încasat de la sportiva americană în ultimul an aproximativ 1,5 milioane de euro, la care s-au adăugat bonusuri consistente în funcţie de performanţe. Pe locul doi se află Nick Bollettieri (86 de ani), cel care a format o mulţume de legende ale tenisului. Maria Sharapova, Kei Nishikori, Venus Williams, Serena Williams, Tommy Haas, Mary Pierce, Marcelo Rios, Anna Kournikova, Monica Seles sau Andre Agassi sunt doar câţiva dintre marii campioni care au trecut pe la MG Academy din Florida. Un stagiu de pregătire acolo costă 75.900 de dolari, pentru antrenamente şi şcolarizare privată. Se estimează că antrenorul Nick Bollettieri ar câştiga 7-8 milioane de dolari anual din toate afacerile sale.