Life

Câți bani a câștigat, de fapt, Zanni la Survivor România 2021! Faimosul plătește o adevărată avere statului român

Zanni a câștigat finala Survivor România 2021 și a intrat, astfel, în posesia trofeului și a marelui premiu în valoare de 250.000 de lei pus în joc de producătorii reality-show-ului, bani care vor fi impozitați, conform legii.
11.07.2021 | 09:23
Cati bani a castigat de fapt Zanni la Survivor Romania 2021 Faimosul plateste o adevarata avere statului roman
Faimosul Zanni a castigat Survivor Romania 2021 Sursa foto: captura Kanal D
ADVERTISEMENT

După șase luni petrecute în sălbăticia din Republica Dominicană, Zanni a reușit, la votul publicului, să câștige Survivor România 2021 și să pună mâna pe o sumă de bani impresionantă, aproximativ 50.000 de euro, adică marele premiu.

Câți bani a câștigat de fapt, Zanni la Survivor România 2021?

Zanni a fost singurul concurent din finala Survivor România 2021 care a concurat încă de la starul emisiunii, adică de la începutul lunii ianuarie, iar acest lucru l-a făcut, așa cum era și de așteptat, să câștige bani serioși.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform informațiilor FANATIK, Zanni a fost plătit pentru fiecare săptămână din concurs, contractul lui ajungând la o valoare impresionantă de-a lungul celor șase luni – 27 de săptămâni mai exact – petrecute în Republica Dominicană.

Iar cum săptămânal Zanni încasa 1.800 de euro, adică aproximativ 8.800 de lei, după cele șase luni de Survivor, Faimosul a ajuns să câștige peste 238.000 de lei.

ADVERTISEMENT

La această sumă se adaugă, în fapt, și marele premiu de la Survivor România 2021, în valoare de 250.000 de lei, cea ce înseamnă că Zanni ajunge la un total de aproape jumătate de milion de lei.

Premiul câștigat la Survivor, impozitat de statul român

Ceea ce e însă demn de precizat este că premiul câștigat de Zanni, la Survivor România 2021, va fi impozitat de statul român, conform legii, sumele încasate fiind, de fapt, sume brute.

ADVERTISEMENT

FANATIK a calculat valoarea reală a premiului, adică banii pe care îi va primi în mână cel mai popular, chiar dacă extrem e controversat, concurent de la Survivor România 2021, Faimosul Zanni.

Zanni
Zanni a intrat in posesia trofeului si a premiului de la Survivor Romania 2021 Sursa foto: captura Kanal D

Potrivit legislației în vigoare în România, din suma aproximativă de 488.000 (doar premiile sub 600 de lei nu sunt impozabile) se scad 600 de lei, iar din venitul net dobândit ulterior se reține 10%.

ADVERTISEMENT

Câți bani îi rămân lui Zanni după impozitare?

Iar calculele cu privire la impozitul pe care Zanni va fi nevoit să în  dea statului român arată că Faimosul va fi mai sărac cu peste 48.750 de lei, ei încasând, de fapt, puțin peste 438.500 de lei.

ADVERTISEMENT

E adevărat, este o sumă frumușică pentru oricine, cei peste 85.000 de euro pe care i-a câștigat Zanni la Survivor România 2021 fiind suficienți pentru ca Faimosul să își cumpere o casă sau să imvestească în muzică, așa cum își dorea.

Ce vrea să facă Zanni cu banii de la Survivor

Imediat după ce a câștigat finala Survivor România 2021, Zanni a vorbit despre ce vrea să facă cu banii pe care i-a câștigat, recunoscând că își dorește să cumpere un apartament și, astfel, să se mute din căminul în care a locuit până să ajungă la Survivor România 2021.

„Recunoștință maximă, omul fără oameni e zero, le spun oamenilor de acasă, că m-au ajutat să-mi cumpăr apartament. O să mă culc în fiecare seară în apartamentul meu când o să-l cumpăr, o să mă gândesc la oamenii de acasă”, a declarat Zanni după ce a fost anunțat ca marele câștigător al Survivor România 2021.