Life

Câți bani a câștigat Florin Călinescu după ce a anunțat moartea televiziunilor? Vedeta TV, profit fabulos

Florin Călinescu e, cu siguranță, unul dintre simbolurile televiziunii ultimilor 30 de ani, actorul și prezentatorul anunțând însă moartea TV-ului în ciuda profiturilor uriașe făcute în domeniu.
02.06.2022 | 19:10
Cati bani a castigat Florin Calinescu dupa ce a anuntat moartea televiziunilor Vedeta TV profit fabulos
Florin Călinescu a obținut profituri serioase din televiziune / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Călinescu a renunțat, acum câteva luni, la colaborarea cu Prima TV, asta după ce a plecat de la Pro TV, moment mediatizat intens după ce actorul, realizatorul și prezentatorul a făcut câteva declarații tari. Fără apariții pe micile ecrane în ultimele luni, Florin Călinescu prevestește moartea televiziunii și înlocuirea ei cu lumea online. Asta, culmea, în ciuda faptului că firma pe care o deține a realizat, în ultimul an fiscal, profituri uriașe din… televiziune.

Florin Călinescu anunță moartea televiziunii! Profitul lui din TV a fost fabulos

Florin Călinescu a anunțat, zilele trecute, viziunea pe care o are cu privire la viitorul televiziunii. Și, susține reputatul om de televiziune, viitorul este sumbru. ”Televiziunea a murit. Trăiască internetul!

ADVERTISEMENT

Mi-a trebuit un răgaz să înțeleg ce înseamnă treaba asta. În câteva zile vin cu adrese de iutub, insta și tictoc. Și p-ormă, cu conținut”, a notat Florin Călinescu pe contul său de socializare.

Doar că, până să prevestească moartea televiziunii în fața online-ului, Florin Călinescu a reușit profituri serioase cu firma pe care o are în domeniu. Conform datelor declarate la ANAF de compania actorului și prezentatorului tv, consultate de FANATIK, anul 2021 a fost unul de excepție.

ADVERTISEMENT

Firma Florin Călinescu Media Company a reușit, după ani buni în care profiturile au fost negative – ultima dată când a adus bani în ”buzunarul” patronului fiind în anul fiscal 2017 – să obțină cifre pozitive în bilanț, iar câștigurile să fie suficient de mari pentru a impresiona.

Câți bani a câștigat Florin Călinescu din televiziune

Conform datelor obținute de FANATIK, Florin Călinescu a avut o cifră de afaceri de peste 3.300.000 de lei, adică aproximativ 650.000 de euro, în creștere cu aproape 20 % față de anul anterior. Trebuie precizat însă că firma, la o asemenea cifră de afaceri, are și 45 de angajați, profitul obținut fiind, în aceste condiții, și mai impresionant.

ADVERTISEMENT

Mai exact, conform datelor raportate oficial, firma lui Florin Călinescu a reușit să obțină un profit de peste 540.000 de lei, adică aproximativ 108.000 de euro, cifră care îl face pe starul show-urilor TV să aibă toate motivele să fie fericit.

Rezultatele sunt cu atât mai bune cu cât, anii trecuți, Florin Călinescu a raportat pierderi cumulate de peste un milion de lei, perioadă care coincide cu cea petrecută departe de micul ecran, cel puțin din postura de vedetă a unor televiziuni mari.

ADVERTISEMENT

Revine Florin Călinescu pe micile ecrane sau doar pe monitoare?

Chiar dacă a prevestit moartea televiziunii în format clasic, Florin Călinescu este încă subiect de dezbatere în media cu privire la revenirea lui pe micile ecrane. Mai exact, după ce show-ul pe care îl avea la Prima TV a fost întrerupt după câteva ediții, chiar înainte de Crăciunul din 2021, omul de televiziune părea să muncească la pregătirea unui nou format.

Cu toate acestea, cum colaborarea lui cu Prima TV este, măcar în teorie, încă incertă, anunțul cu privire la viitorul internetului pare să indice faptul că actorul și omul de televiziune va reveni cu un show în online. Iar cum, în ultimele luni, este o adevărată inflație de podcasturi făcute de oameni celebri din zona televiziunii, nu este exclus ca Florin Călinescu să se reinventeze și în această direcție.

Florin Călinescu a plecat de la Pro TV la Prima Tv după ce, în 2021, a anunțat că există neînțelegeri serioase cu șefii postului din Pache Protopopescu și că televiziunea pe care o părăsise se mai baza doar pe câteva emisiuni începute încă de pe vremea când mai lucra cu Adrian Sârbu.

Cooptat în echipa trustului care deține Prima, vedeta tv ajungea în board-ul grupului și realiza Florin Călinescu Show, emisiune care a avut doar 30 de ediții, fiind întreruptă din cauza rezultatelor slabe de audiență obținute.

ADVERTISEMENT