Sport

Câți bani a câștigat Lionel Messi în cei 20 de ani petrecuți la Barcelona. Suma este amețitoare

Lionel Messi se desparte de Barcelona după 20 de ani, timp în care a câștigat o avere impresionantă.
05.08.2021 | 23:03
Cati bani a castigat Lionel Messi in cei 20 de ani petrecuti la Barcelona Suma este ametitoare
ADVERTISEMENT

În ciuda problemelor financiare extrem de acute ale Barcelonei, nimeni nu-și putea închipui gruparea catalană fără Lionel Messi. Nici invers.

Însă, suma de bani pe care a câștigat-o starul argentinian la formația de pe Camp Nou este atât de mare, încât colapsul financiar era aproape imposibil de evitat.

ADVERTISEMENT

Peste o jumătate de miliard de euro, numai din precedentul contract, a câștigat Messi la Barcelona

Presa din Spania a dezvăluit încă din luna ianuarie problemele financiare cu care se confruntă Barcelona.

Salariile imense și datoriile către alte cluburi cărora nu le-au achitat integral sumele pentru diverse transferuri, au adus gruparea de pe Camp Nou în imposibilitatea de a-și mai plăti propriii jucători.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la începutul acestui an, jurnaliștii de la El Mundo au făcut public contractul colosal a lui Leo Messi. Practic e vorba despre două contracte, cel de muncă și cel pe drepturi de imagine, de pe urma cărora Messi a încasat sume absolut halucinante.

555.237.619 euro net este suma totală pe care argentinianul o avea stipulată în contractul de muncă. Numai salariul fix stipulat în precedentul acord a fost de 245.314.080 euro (61.328.520 euro pe sezon, timp de patru ani).

ADVERTISEMENT

La acesta (salariu) se adaugă primă pentru prelungirea contractului, în valoare de 97.941.250 de euro și o primă de fidelitate de 66.240.462 de euro. În total 409.495.792 euro. Celelalte sume, până la 555.237.619, reprezentau prime pentru atingerea unor obiective.

La aceste sume se adaugă și banii pe care Messi îi încasează din contractul pentru drepturile de imagine pe care le are cu FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Messi, înger și demon pentru Barcelona

Lionel Messi joacă de o viaţă la Barcelona, este un veritabil simbol al trupei de pe Camp Nou și a fost răsplătit în tot acest timp cu salarii faraonice.

Numai că tocmai aceste remunerații astronomice au adus clubul catalan în pragul falimentului, pentru că dacă Messi era cel mai bine plătit, nici celelalte vedete nu se pot plânge de venituri.

Pe de alt parte, nimeni nu-i poate reproșa lui Messi că nu ar fi meritat banii pe care i-a câștiga. În tricoul Barcelonei, argentinianul a doborât record după record, nu doar în La Liga, ci și în competițiile continentale intercluburi.

ADVERTISEMENT
Tags: