Fotbal international

Câţi bani a luat Liverpool pentru câştigarea Champions League 2019. Suma e imensă!

Autor: Sorin Dumitrescu | 02.06.2019 | 00:03
Câţi bani a luat Liverpool pentru câştigarea Champions League 2019

Liverpool, echipa care a cucerit trofeul în  sezonul 2018-2019 al Champions League, 2-0 cu Tottenham,  va avea în conturi o grămadă de bani, luând în calcul toate sumele pe care le oferă UEFA, în mod gradual, în funcţie de faza competiţiei. Aşadar, pe lângă performanţa sportivă în sine a existat şi o puternică motivaţie financiară pentru ambele echipe, Tottenham şi Liverpool, care s+au bătut pentru a ridica la final trofeul Champions League la festivitatea de premiere.

Câţi bani a câştigat Liverpool pentru că a luat trofeul Champions League

Pentru a face tot mai atractivă această competiţie de gală a cluburilor din fotbalul de pe bătrânul continent, forul european a ridicat ştacheta premiilor de la un sezon la altul. Nici aşa însă nu a reuşit să stopeze dorinţa de hegemonie a marilor puteri din sportul rege, care continuă să facă presiuni uriaşe pentru a putea crea o competiţie strict a lor, cu porţile închise celorlalte echipe, în care marketingul să facă reţete colosale.

Cum, din fericire, toate federaţiile naţionale şi ligile profesioniste au reacţionat vehement împotriva acestei schisme a marii finanţe din fotbal, deocamdată rămânem la sistemul clasic al UEFA Champions League şi sora mai mică, Europa League, în care, de asemeni, forul european a început să pompeze mult mai mulţi bani ca în anii precedenţi.

Premii Champions League 2019. Liverpool dacă bate are 74,35 milioane în conturi, Tottenham 73,45

Câţi bani aveau deja câştigaţi cele două echipe finaliste

Aşadar, înainte de a defalca fiecare ban câştigat în parte de cele două finaliste, pentru a vedea ce sume le vor intra în conturi după ce basmul de pe Wanda Metrpolitano va avea sfârşit, să afăm exact care este valoarea câştigurilor. Socoteala este simplă. Până la ora finalei Liverpool avea deja câştigaţi 70,35 milioane euro în acest sezon, iar Tottenham ceva mai puţin, dar nu cu mult, 69,45 milioane euro.

Cum câştigătoarea trofeului este recompensată cu suma de 4 milioane iar aceasta este Liverpool, cormoranii  vor avea 74,35 milioane euro, în timp ce Spurs rămâne cu 69,45 milioane.  Mai mult, echipa învingătoare va mai primi 3,5 milioane euro pentru că va juca Supercupa Europei, trofeu răsplătit cu un milion de euro.

Premii foarte mari în sezonul 2018-2019

Cum s-a ajuns la aceste sume conform standardelor UEFA nu este greu de calculat. În primul rând, fiecare echipă prezentă în grupe a primit 15,25 milioane euro pentru prezenţă. Şi au fost 32 de echipe în grupe. În grupe fiecare victorie a fost răsplătită cu 2,7 milioane euro, iar egalul cu 900.000 euro. Apoi, calificarea în optimile de finală a adus cele 16 echipe câte 9,5 milioane. Calificarea în sferturi alte 10,5 milioane. În semifinale 12,5 milioane şi pentru finală, cazul celor două echipe din Premier League, câte 15 milioane. În finală învingătoarea ia 4 milioane.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!