Simona Halep

Câți bani a câștigat Simona Halep după calificarea în sferturi la WTA Adelaide. Cec de peste 20.000 de dolari

14.01.2020 | 12:02
Cati bani a castigat Simona Halep dupa calificarea in sferturi la WTA Adelaide Cec de peste 20000 de dolari
ADVERTISEMENT

Simona Halep a reușit calificarea în sferturile turneului de la Adelaide, după victoria obținută în fața reprezentantei țării gazdă Ajla Tomljanovic. Pentru prezența în sferturi, jucătoarea din România a primit din partea organizatorilor competiției din Australia un cec în valoare de 22.400 de dolari.

Simona Halep a câștigat peste 20.000 de dolari după victoria cu Tomljanovic

Simona Halep a avut nevoie de două seturi, 6-4, 7-5, pentru a trece de Ajla Tomljanovic și a izbuti, în același timp, prima victorie din noul sezon.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Adelaide, de categorie Premier, ofertă premii totale în valoare de 848.000 de dolari, dintre care 22.400 revin pentru prezența în sferturile de finală.

Dacă va câștiga și următorul meci, în care va întâlni câștigătoarea duelului dintre Aryna Sabalenka și Bernarda Pera, Simona Halep va încasa 41.600 de dolari, în timp ce prezența în ultimul act pe tabloul feminin de la Adelaide se premiază cu 78.000.

ADVERTISEMENT

În cazul unei victorii la primul turneu la care participă în noul sezon, jucătoarea din România, favorită doi la Adelaide, va primi un cec în valoare de 146.500 de dolari.

  • 22.400 de dolari – calificarea în sferturi (reușită după victoria cu Ajla Tomljanovic)
  • 41.600 de dolari – prezența în semifinale (va juca pentru un loc în penultimul act împotriva câștigătoarei meciului Sabalenka – Pera)
  • 78.000 de dolari – calificarea în finală
  • 146.500 – câștigarea turneului
ADVERTISEMENT

Istoric pozitiv cu posibilele adversare din sferturi

Indiferent de cine va fi adversarul din sferturile de finală, Aryna Sabalenka sau Bernarda Pera, Simona Halep pornește, cel puțin din punct de vedere al istoricului confruntărilor directe, cu prima șansă.

Favorita doi de la Adelaide a jucat în două rânduri cu Aryna Sabalenka, jucătoare din Belarus aflată pe locul 12 în ierarhia mondială, și de fiecare dată a reușit să se impună în minimum de seturi. Ambele confruntări directe au avut loc în 2018, în sferturi la Shenzhen (6-2, 6-2) și în semifinalele turneului de la Cincinnati (6-3, 6-4).

ADVERTISEMENT

Dacă Bernarda Pera, reprezentanta Statelor Unite clasată pe locul 70 WTA, va trece de Aryna Sabalenka și se va califica în sferturi, ar fi prima întâlnire directă cu Simona Halep.

ADVERTISEMENT