Sport

Câţi bani a câştigat Simona Halep după succesul de la WTA Toronto! Suma uriaşă care i-a intrat în conturi

Simona Halep s-a impus în turneul WTA Toronto, 6-3, 2-6, 6-3 cu Haddad-Maia, și-a adjudecat cel de-al 24-lea succes al carierei, ca și un premiu de 429.080 euro, aproape dublu față de cât a primit învingătoarea din 2021.
14.08.2022 | 23:45
Cati bani a castigat Simona Halep dupa succesul de la WTA Toronto Suma uriasa care ia intrat in conturi
Grație celor 439.700 de dolari câștigați la WTA Toronto, Simona Halep a trecut de bariera reprezentată de suma de 40 de milioane de dolari, câștigați doar din tenis. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a făcut un turneu perfect la WTA Toronto 2022. A știut să depășească momentele grele în  semifinala cu Pegula. Iar în finală, peste startul perfect al lui Beatriz Haddad-Maia. Dar și după ce aceasta a făcut un set doi foarte bun, egalând situația la seturi.

Și, după două ore și 18 minute de joc și-a adjudecat primul titlu de la startul colaborării cu Patrick Mouratoglou. Unul care o propulsează în zona fruntașă a ierarhiei mondiale și i-a adus în cont aproape jumătate de milion de dolari.

ADVERTISEMENT

Cu banii obținuți pentru triumful în finala WTA Toronto, Simona Halep trece de 40 de milioane de dolari câștigați din tenis

Succesul obținut duminică seara în turneul WTA Toronto nu reprezintă o premieră pentru Simona Halep în Canada. Este pentru a treia oară când ea se impune în Open-ul din această țară.

Însă, pe de altă parte, a spart gheața pe terenurile din acest oraș. Pentru că cele două succese precedente, obținute în 2016 și 2018, fuseseră realizate la Montreal.

ADVERTISEMENT

Un succes extrem de important pentru Simona. Pentru că i-a adus 900 de puncte, astfel că totalul său ajunge la 3.255, cu care Halep va urca de pe locul 15 până pe poziția a șasea a ierarhiei WTA. 

Mai mult, Simona Halep este a patra în ierarhia punctelor obținute în 2021. Ea este devansată de Iga Swiatek, Ons Jabeur și Jessica Pegula. Ultima, sportiva pe care a învins-o în semifinalele de la Toronto.

ADVERTISEMENT

O poziție pe care o poate securiza sau chiar îmbunătăți în competițiile viitoare. Și, implicit, să joace în Turneul Campioanelor de la finalul anului.

În egală măsură, succesul realizat în fața braziliencei i-a adus un cec de 439.700 de dolari. Ceea ce înseamnă o sumă mai mare decât cea pe care a obținut-o câștigătoarea Rogers Cup 2021, Camila Giorgi. Cea care a câștigat atunci primul titlu WTA 1000, învingând-o pe Karolína Plíšková în finală, cu 6–3, 7–5.

ADVERTISEMENT

Un cec care-i permite să treacă de 40 de milioane de dolari câștigați, de-a lungul carierei, din tenis. Valoare depășită în turneele WTA doar de surorile Williams, Serena și Venus.

 

 

ADVERTISEMENT