Simona Halep

Câți bani a câștigat Simona Halep la Miami! Este cel mai mare premiu din 2019

29.03.2019 | 09:20
Cati bani a castigat Simona Halep la Miami Este cel mai mare premiu din 2019

Jucătoarea de tenis Simona Halep a făcut un turneu bun la Miami, a ajuns până în semifinale și a câștigat foarte mulți bani. Românca a fost la un singur pas de a-și recâștiga locul 1 în clasamentul WTA pierdut după Australian Open 2019 în favoarea japonezei Naomi Osaka, dar a fost învinsă de Karolina Pliskova cu scorul de 7-5, 6-1 în penultimul act al competiției de categorie Premier Mandatory din Florida.

Câți bani a câștigat Simona Halep la Miami

Aflată la primul turneu cu antrenorul Daniel Dobre în lojă, Simona Halep a avut la Miami multe suișuri și coborâșuri. Direct acceptată în turul secund, ea a învins-o lejer pe Taylor Townsend, pentru ca apoi să se ”chinuie” cu slovena Polona Hercog. În optimi a urmat o nouă reprezentație de clasă și un succes facil în fața americanei Venus Williams, pentru ca în sfertul cu Qiang Wang să se impună cu 6-4, 7-5, revenind în cel de-al doilea set de la 1-5.

Din păcate, Simona Halep s-a oprit în semifinalele Miami Open 2019, după o înfrângere destul de durp în fața cehoiacei Karolina Pliskova. După un prim set echilibrat în care a reușit și două break-uri, dar pe care l-a pierdut lamentabil cu 5-7, Simona a avut o cădere în actul secund și a cedat cu un  sec 1-6. Pentru că a ajuns în careul de ași, ea va primi 354.000 de dolari, cel mai mare premiu din acest an, şi 390 puncte WTA.

Simona Halep o felicită pe Karolina Pliskova pentru victoria din semifinalele de la Miami Open 2019
Simona Halep o felicită pe Karolina Pliskova pentru victoria din semifinalele de la Miami Open 2019

Halep ar putea rămâne pe locul 3 WTA

Deși s-a aflat la o singură victorie de a reveni în fotoliul de lider al tenisului feminin, Simona Halep ar putea rămâne pe poziția a treia, pe care a început turneul de la Miami, dacă finala va fi câștigată de Karolina Pliskova. Cehoiaca s-a arătat extrem de fericită pentru acest succes din semifinale, mai ales că el vine ca o revanșă după înfrângerea din Fed Cup, în fața propriilor suporteri.

Pentru Simona Halep va urma o pauză de trei săptămâni și apoi va participa cu echipa de Fed Cup a României la semifinala cu Franța de la Rouen. Fostul lider mondial a anunțat de mai multă vreme că această competiție reprezintă ținta sa supremă în acest an. După Fed Cup, Simona va începe seria de turnee pe zgură urmând să joace la Stuttgart, Madrid și Roma, pentru ca apoi să meargă să-și apere trofeul cucerit anul trecut la Roland Garros.