Sporturi

La câţi bani a ajuns Simona Halep după finala de la Cincinnati! E pe locul 7 în clasamentul all-time

La cati bani a ajuns Simona Halep dupa finala de la Cincinnati E pe locul 7 in clasamentul alltime

Liderul clasamentului WTA, Simona Halep, a pierdut finala turneului de la Cincinnati în fața olandezei Kiki Bertens, dar a ajuns la aproximativ 23 de milioane de euro câștigați în întrega carieră din tenis. Românca este pe locul 7 în topul câștigurilor all time și se apropie amenințător de următoarele trei sportive din fața ei.

Simona Halep ar fi depășit bariera de 23 de milioane de euro din tenis dacă s-a fi impus în finala de la Cincinnati. Așa, ocupanta locului 1 în ierarhia WTA s-a oprit la 22.903.816 euro, la aproximativ 400.000 de euro în spatele polonezei Agnieszka Radwanska.

Simona Halep urcase pe locul 7 în clasamentul câștigurilor all time după ce a câștigat Rogers Cup

Simona Halep ajunsese la peste 22 de milioane și 600 de mii de euro după ce a câștigat săptămâna trecută turneul Rogers Cup de la Montreal. Atunci ea a urcat pe locul 7 all time, trecând peste buna sa prietenă, cehoiaca Petra Kvitova.

TOP câștiguri din tenis all time

1. Serena Williams (SUA) 71.934.853 de euro

2. Venus Williams (SUA) 34.423.718 euro

3. Maria Șarapova (Rusia) 32.225.116 euro

4. Caroline Wozniacki (Danemarca) 25.973.285 euro

5. Victoria Azarenka (Belarus) 24.533.183 euro

6. Agnieszka Radwanska (Polonia) 23.318.686 de euro

7. SIMONA HALEP (România) 22.903.816 euro

8. Petra Kvitova (Cehia) 22.699.925 euro

9. Martina Hingis (Elveția) 20.991.592 de euro

10. Kim Clijsters (Belgia) 20.731.427 de euro.

Simona Halep este un om bogat, asta-i cert. Munca sa pe court-uri este răsplătită cu o groază de bani. Multă lume o invidiază pentru sumele cu multe zerouri pe care le încasează chiar și atunci când iese din competiție înainte de finală, uitând câte zeci de mii de ore de muncă au adus-o la acest nivel. Sau câte sacrificii financiare au trebuit să facă părinții pentru a o susține în anii de început când Simona „consuma” incomparabil mai mulți bani decât câștiga.

Halep dormea în mașină înainte să ajungă pe locul 8 în clasamentul câștigurilor

Stere Halep, tatăl Simonei, își amintea într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO de câte ori a dormit fata sa în… mașina familiei, un Mercedes care a făcut sute de mii de kilometri la turneele din țară de la începuturile carierei actualului număr 1 mondial: „Acel Mercedes a fost ca un dormitor pentru Simona. Parcurgând distanţe foarte mari, Simona de multe ori dormea acolo, avea perne, pătură, tot ce trebuie, iar când ajungeam la destinaţie era deja pregătită pentru meci sau pentru antrenament. Au fost vremuri grele, dar tare dragi mie…”. Vremuri grele care au distrus prima afacere a familiei. În 2009, Simona era pe locul 210 în lume și puținii bani câștigați din turnee nu îi ajungeau pentru a se întreține singură. Tatăl ei a fost nevoit să vândă în 2010, cu 300.000 de euro, afacerea familiei, o fabrică de procesare a laptelui, pentru a rezista ritmului infernal de cheluieli, cu speranța ca anul următor Simona să urce în Top 50 mondial și să câștige destui bani ca să se pună pe picioare toată familia. Traseul nu a fost chiar cel dorit, astfel că Stere Halep a fost nevoit să se împrumute pentru ca Simona să poată continua cariera în tenis, noroc că face parte dintr-un neam, aromân, bogat.

Liderul ierarhiei WTA, Simona Halep, a ajuns pe locul 8 în clasamentul all-time al câștigurilor din tenis
Liderul ierarhiei WTA, Simona Halep, a ajuns pe locul 8 în clasamentul all-time al câștigurilor din tenis

Impozitele i-au înjumătățit „averea”

Acum par departe acele timpuri, iar Simona a ajuns numărul 1 mondial, capabilă să-și întrețină toată familia câteva generații care urmează. Premiile în tenis sunt impresionante, dar, pentru că mai există un „dar”, nu trebuie uitate câte impozite și taxe plătește Simona atât țărilor în care se defășoară turneele, cât și statutlui român. Plus banii dați pe biletele de avion, pe cazare, pe mâncare pentru ea și staff-ul care o însoțește peste tot, staff care, să nu omitem acest aspect, nu muncește pe gratis și trebuie plătit, tot din câștigurile Simonei. Așa că, fără să fie de plâns, Simona rămâne în cont, după toate aceste cheltuieli, cu o sumă netă mult, mult mai mică decât cifrele amețitioare pentru majoritatea dintre noi care se anunță mai ales după ce câștigă un turneu.

E pe primul loc și la bani în 2018

Anul acesta, de exemplu, primele succese au venit la Shenzhen, în China. Și la simplu, și la dublu, alături de Irina Begu. La simplu premiul a fost de 138.475 de euro, la dublu a primit 22.080 de euro. A plătit impozitele și a rămas cu jumătate din suma totală.

Apoi, la Melbourne, Simona a jucat finala primului turneu de Grand Slam, Australian Open, a pierdut în fața danezei Caroline Wozniacki (6-7 (2), 6-3, 4-6) şi a primit 1,3 milioane de euro. A plătit, însă, impozit de 45% către statul australian, după care a achitat şi un procent de 1% către statul român (care are un acord de neimpozitare dublă cu Australia). Ceea ce înseamnă că a lăsat, mai întâi, 585.000 de euro în Australia şi apoi a „cotizat” şi în România puţin peste 7.000 de euro. O scădere simplă duce la o sumă netă rămasă în contul ei de 708.000 de euro.

A ajuns în finală și la Roma, dar a pierdut, 0-6, 4-6 cu ucraineanca Elina Svitolina și a trebuit să se mulțumească „doar” cu 253.425 de euro. Brut. Impozitat cu 38%, premiul a scăzut la 157.123 de euro.

Liderul ierarhiei WTA, Simona Halep, a ajuns pe locul 8 în clasamentul all-time al câștigurilor din tenis
Liderul ierarhiei WTA, Simona Halep, a ajuns pe locul 8 în clasamentul all-time al câștigurilor din tenis

Triumful de la Roland Garros i-a adus Simonei un premiu de 2,2 milioane de euro, dar statul francez i-a reţinut aproape jumătate, impozitul este de 43%, adică 946.000 de euro, Aşadar, Simona a rămas cu 1.254.000 de euro, din care mai trebuie să dea și finanțelor de aici, de acasă, 1% (România are acel acord pentru evitarea impozitării duble și cu Franța, ca și cu Australia), adică 12.540 de euro.

Anul acesta, Simona Halep a câștigat o sumă netă de 4.534.164 de euro, care o plasează pe primul loc și în ierarhia financiară a jucătoarelor de tenis, nu numai în cea a punctelor WTA. Iar în total, în cariera profesionistă de 12 ani, a acumulat o „avere” netă de 22.121.972 de euro.

Are vilă, cafenea și două blocuri la mare…

Chiar înjumătățită de impozite, rămâne o sumă impresionantă pentru orice român obișnuit, bani care trebuie puși „să muncească” pentru a aduce alți bani. Iar Simona Halep nu i-a lăst să „se odihnească” în bancă. Și-a ridicat la Constanța, pe strada Chiliei, o vilă estimată la 600.000 de euro și pentru familie a mai construit câteva vile, care au costat în jur de 500.000 de euro. A investit alți 600.000 de euro într-o cafenea inaugurată în iulie 2017, care se numeste „SH Cafe”, firma fiind „scrisă”, la intrare, pe o minge de tenis. Interiorul este generos, dotat cu mobilier de ultimă generație și, pe lângă cafea și sucuri, în cafeneaua Simonei se pot mânca omlete, croissante și pizza. Tatăl Simonei ar vrea ca în locul cafenelei să demareze o nouă investiţie, un hotel boutique de 5 stele.Pentru ca Simona este mai mereu plecată în turnee, de această afacere se ocupa fratele ei, Nicolae. Care mai administrează și un alt proiect al familiei: al doilea bloc în Mamaia Nord – Năvodari, care se construiește în vecinătatea primului, pe care l-a ridicat deja la finalul anului trecut, cu vedere la mare, cu 22 de apartamente, 3 pe fiecare nivel, în timp ce la parter are două, iar la ultimul etaj, un penthouse. Suprafața medie a apartamentelor este de 70 de metri pătrați, iar prețul unuia este de 70.000 de euro, fără finisaje.

…iar la munte deține o pensiune și un hotel

Anul trecut, Simona a mai cumpărat o pensiune de 4 stele în Poiana Braşov şi un hotel în centrul istoric al Braşovului. Pensiunea se numește „Drachenhaus”, cunoscută mai mult ca „Heraldic Club”, situată chiar la intrarea în Poiana Braşov, cu 24 de camere şi 3 apartamente cu vedere spre Masivul Postăvaru. O cameră costă, în acest moment, 100 de euro pe noapte. La pachet cu pensiunea din Poiana Braşov, Simona a cumpărat şi hotelul „Drachenhaus” din Braşov, situat pe strada Nicolae Bălcescu, chiar în centrul istoric. Pentru cele două proprietăţi a plătit două milioane de euro, potrivit unor surse de pe piaţa imobiliară brașoveană.

Așadar se poate spune că Simona Halep, românca de pe primul loc în tenisul feminin mondial, nu se mulțumește cu succesul din fața fileului și se gândește de pe acum la anii când va fi doar invitata de onoare de la Roland Garros care înmânează trofeul câștigătoarei…

Liderul ierarhiei WTA, Simona Halep, a ajuns pe locul 8 în clasamentul all-time al câștigurilor din tenis
Liderul ierarhiei WTA, Simona Halep, a ajuns pe locul 8 în clasamentul all-time al câștigurilor din tenis

Are deja o colecție de mașini de lux

Pe lângă tenis, Simonei îi place foarte mult să conducă, mai ales maşini extrem de puternice. A adunat deja o colecţie de maşini de lux, care însumează în jur de un milion de euro, pe care FANATIK.RO vi le prezintă mai jos:

Mercedes GLE450 AMG – 140.000 euro

Mercedes CLS AMG – 90.000 euro

Mercedes-AMG S63 4MATIC Cabriolet – 70.000 euro

Porche 911 Carrera – 120.000 euro

Porsche Panamera – 100.000 euro

Range Rover Vogue – 100.000 euro

Audi A 8 – 40.000 euro.

Își face vilă într-un peisaj de vis la Bușteni

Ultima investiție imobiliară a Simonei se va materializa la Bușteni, unde are un teren de 500 de metri pătrați primit de la Primărie când a fost declarată Cetățean de Onoare al stațiunii. Acolo își construiește o vilă de lux, are vecini de lux, vile ale unor ambasade, priveliștea este supebă, iar investiția va fi de aproximativ 150.00 de euro, va fi o locuință pentru familie.

Câștigurile anuale ale Simonei Halep

2009 – 0 Turnee Grand Slam câștigate, 0 Turnee WTA câștigate, 25.290 de euro câștigați, nu a intrat în primele 100 în clasamentul WTA;

2010 – 0 Turnee Grand Slam câștigate, 0 Turnee WTA câștigate, 105.985 de euro câștigați, nu a intrat în primele 100 în clasamentul WTA;

2011 – 0 Turnee Grand Slam câștigate, 0 Turnee WTA câștigate, 239.913 euro câștigați, locul 66 WTA;

2012 – 0 Turnee Grand Slam câștigate, 0 Turnee WTA câștigate, 317.808 euro câștigați, locul 58 WTA;

2013 – 0 Turnee Grand Slam câștigate, 6 Turnee WTA câștigate, 1.036.850 de euro câștigați, locul 18 WTA;

2014 – 0 Turnee Grand Slam câștigate, 2 Turnee WTA câștigate, 3.833.558 de euro câștigați, locul 4 WTA;

2015 – 0 Turnee Grand Slam câștigate, 3 Turnee WTA câștigate, 3.874.580 de euro câștigați, locul 2 WTA;

2016 – 0 Turnee Grand Slam câștigate, 3 Turnee WTA câștigate, 3.675.365 de euro câștigați, locul 3 WTA;

2017 – 0 Turnee Grand Slam câștigate, 1 Turneul WTA câștigat, 4.474.325 de euro câștigați, locul 3 WTA;

2018 – 1 Turneul de Grand Slam câștigat, 1 Tirneul WTA câștigat, 4.534.164 de euro câștigați, locul 1 WTA.

În total, 1 Turneul de Grand Slam câștigat, 16 Turnee WTA câștigate și 22.121.972 de euro câștigați.

TOP câștiguri din tenis all time

1. Serena Williams (SUA) 71.934.853 de euro

2. Venus Williams (SUA) 34.423.718 euro

3. Maria Șarapova (Rusia) 32.225.116 euro

4. Caroline Wozniacki (Danemarca) 25.958.105 euro

5. Victoria Azarenka (Belarus) 24.518.003 euro

6. Agnieszka Radwanska (Polonia) 23.310.586 de euro

7. SIMONA HALEP (România) 22.641.452 de euro

8. Petra Kvitova (Cehia) 22.569.625 euro

9. Martina Hingis (Elveția) 20.991.592 de euro

10. Kim Clijsters (Belgia) 20.731.427 de euro.

2,9 milioane de euro pe an mai câștigă Simona Halep, pe lângă premiile din tenis, de la sponsori, dintre care Nike, cu care a semnat în februarie 2018, o finanțează cu 1,7 milioane de euro pe an


10 milioane de euro a investit până acum Simona Halep în afaceri imobiliare, de la propria vilă la blocuri de locuințe


„Am o întreagă echipă alături de mine care se ocupă de astfel de afaceri. Împreună cu familia mea am investit şi vom investi, însă prefer să fie cât se poate de discret şi sper ca presa să nu mai dea atâta amploare la toate lucrurile pe care le fac eu. Măcar să fie adevărate toate lucrurile”

Simona Halep


„Momentan e foarte greu să spun dacă voi investi într-o academie de tenis, pentru că sunt o jucătoare activă. Mi-aş dori să ajut nişte copii şi am început să fac acest lucru, financiar, însă nu ştiu dacă voi avea energie, dacă voi avea dorinţa să construiesc un club. Dar să ajut ca aceşti copii să poată să facă sport, asta sigur o să fac”

Simona Halep


„Vreau să am copii, vreau să am cât mai mulți copii, dar deocamdată o să continui să joc tenis și victoria de la Roland Garros parcă mi-a dat și mai mult dorința de a merge mai departe”

Simona Halep

Tags: