News

Câți bani a câștigat Simona Halep la Wimbledon 2019. Suma colosală obținută de sportiva noastră

13.07.2019 | 17:12
Cati bani a castigat Simona Halep la Wimbledon 2019 Suma colosala obtinuta de sportiva noastra
Câți bani a câștigat Simona Halep la Wimbledon 2019

Simona Halep a încheiat perfect Wimbledon 2019, învingând-o în marea finală pe Serena Williams. Este cel de-al doilea turneu de Mare Șlem câștigat de sportiva noastră, care va pleca acasă cu un cec fabulos. 

Câți bani a câștigat Simona Halep la Wimbledon 2019

Astfel, câștigătorii probelor de simplu de la Wimbledon 2019 sunt recompensați în mod egal de organizatori, Simona urmând să încaseze nici mai mult, nici mai puțin de 2,35 milioane de lire sterlina. Este cel mai mare premiu primit vreodată de Halep la un turneu în circuitul WTA.

Simona Halep era cotată cu șanse minime să triumfe la această ediție de la Wimbledon. Sportiva noastră avea a 9-a șansă la casele de pariuri, în timp ce Serena era una dintre favorite. Totuși, pe măsură ce zilele au trecut, iar Simona și-a învins ușor adversarele, bookmakerii i-au oferit creditul meritat, scăzându-i semnificativ cota.

Serena Williams a plecat acasă cu un cec semnificativ la rândul său, 1,17 milioane de lire sterline.

Este primul turneu câștigat de Simona în 2019, până acum având numai două finale pierdute, la Doha și la Madrid. Totul în condițiile în care Simona s-a apropiat din nou de fostul său antrenor, australianul Darren Cahill, după evenimentul Sports Festival, când ambii au fost invitați să participe. Cahill a urmărit-o îndeaproape pe Simona la Wimbledon, fiind prezent în tribune în calitate de spectator. De altfel, Halep a declarat la Sports Festival că și-ar dori să colaboreze din nou cu fostul său antrenor, acesta răspunzându-i că acest lucru ar putea să se întâmple din 2020.

Halep are cinci finale de Mare Șlem disputate, dintre care două câștigate, la Roland Garros și la Wimbledon. A pierdut alte două finale la Roland Garros și a fost învinsă de asemenea în ultimul act de la Australian Open de Caroline Wozniacki.

A fost cea de-a șaptea înfrângere suferită de Serena Williams într-o finală de Mare Șlem.