Sporturi

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în turul doi la Wimbledon 2019

Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in turul doi la Wimbledon 2019

Simona Halep a pornit cu dreptul în ediția Wimbledon 2019, dar nu a avut parte de un meci ușor în primul tur, în fața jucătoarei din Belarus, Aliaksandra Sasnovich, care a întrebuințat-o serios. Pentru calificarea în al doilea tur al marelui turneu de Grand Slam pe iarba londoneză Simona Halep va fi recompensată cu un cec în valoare de 81.065 euro, în timp ce învinsa sa din primul tur, Aliaksandra Sasnovich a câștigat 50.665 euro.

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru accesul în turul doi la Wimbledon 2019

De fapt, suma care a crescut la această ediţie cu cel mai mare procent, 15 la sută faţă de ediţia anterioară, a fost cea primită de jucătorii eliminaţi încă după primul tur, cum este şi cazul Aliaksandrei Sasnovich. Cel mai mic procent a crescut la câştigătorul competiţiei, doar 4,5 la sută faţă de ediţia precedentă, adică 2,645 milioane euro.

De altfel, premiile au crescut la general anul acesta cu 11 la sută, ajungând la un total de 46 milioane euro, faţă de 42 anul trecut, semn că şi organizatorii de la Wimbledon s-au raliat acestei idei ca anual să se mărească valoarea premiilor, în special pentru jucătorii care pleacă repede acasă. Jucătorii care reuşesc să treacă pragul calificărilor ştiu astfel că au asigurat un cec de 50.000 de euro, ceea ce este o sumă bună pentru această fază incipientă a competiţiei.

Simona Halep Wimbledon 2019. Favoritul numărul 1 la masculin, Novak Djokovic ar putea câştiga, ca şi Halep, dacă va ieşi învingătoare, suma de 2,645 milioane euro

Simona Halep a câştigat un Grand Slam din patru finale jucate

Simona Halepa reuşit în toate participările ei la Wimbledon să ajungă cel mai departe în 2014, atunci când s-a împiedicat într-o semifinală de trei seturi în faţa unei jucătoare considerate la acea vreme drept un nou star al tenisului feminin, candianca Eugenie Bouchard, astăzi devenită o jucătoare oarecare, departe de speranţele de atunci.

Simona Wimbledon are în cariera ei jucate patru finale de Grand Slam şi câştigată una, în 2018, la Roland Garros, în faţa lui Sloane Stephens. A pierdut tot la Paris în 2014 în faţa unei Maria Şarapova la apogeu, apoi în 2017, incredibil, în faţa letonei Jelena Ostapenko şi anul trecut, la Australian Open, cu daneza Karoline Wozniacki. Şi a jucat o semifinală la Wimbledon şi alta la US Open, unde iar a fost o mare surpriză, fiind învinsă de italianca Flavia Pennetta.