ADVERTISEMENT
Simona Halep

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în finala de la Praga. Pe cine va înfrunta în ultimul act și când e meciul pentru titlul 21 WTA

Autor: Gabriel Esanu | 15.08.2020 | 18:17
Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în finala de la Praga. Pe cine va înfrunta în ultimul act și când e meciul pentru titlul 21 WTA
Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în finala de la Praga. Pe cine va înfrunta în ultimul act și când e meciul pentru titlul 21 WTA. Sursa: hepta.ro

Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA International de la Praga, după ce a învins-o pe Irina Begu, scor 7-6 (2), 6-3. Și va avea șansa de a se lupta pentru al 21-lea titlu al carierei și al doilea din 2020.

ADVERTISEMENT

Adversara Simonei din ultimul act este Elise Mertens, favorita numărul trei a competiției. Aceasta a reușit să o învingă pe Kristyna Pliskova, în prima semifinală de sâmbătă, scor 7-5, 7-6 (4). Va fi cea de-a patra confruntare directă dintre cele două. Simona are 3-1 la meciuri directe.

Simona a învins-o pe Mertens și în acest an, la Australian Open. Plus alte două victorii obținute în 2018, la Roland Garros și la Madrid. Singura victorie obținută de Mertens a fost chiar într-o finală WTA, cea din 2019 de la Dubai.

ADVERTISEMENT

Simona Halep o înfruntă pe Elise Mertens în finala de la Praga. Ia 25.000 de dolari dacă va câștiga turneul

Elise Mertens va fi primul cap de serie pe care îl înfruntă Simona Halep în turneul de la Praga. Simona Halep nu a pierdut set în fața belgiencei în cele trei victorii pe care le-a înregistrat.

Pentru calificarea în finala de la Praga, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 14.000 de dolari. Suma se va mări și ajunge la 25.000 de dolari în cazul în care Simona obține trofeul duminică.

ADVERTISEMENT

Din cauza pandemie de coronavirus, organizatorii de la Praga nu au putut vinde bilete la turneu. Tocmai din acest motiv, premiile au fost diminuate considerabil față de anul precedent. Cel puțin în fazele superioare ale competiției.

Câștigătoarea din 2019 de la Praga, Jil Teichmann, a obținut un cec în valoare de 43.000 de dolari, mult peste suma acordată învingătoarei din 2020.

ADVERTISEMENT

Finala turneului de la Praga se va disputa duminică, iar Simona va ajunge la șase partide disputate în șase zile. Dacă ținem cont aici și de duelul din proba de dublu, de miercuri.

După finalul turneului de la Praga, Simona Halep a promis că va anunța decizia finală în privința participării la ediția din acest an a US Open.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!